YingYang
New member
Suriye’de Esed rejiminin kurumlarından birinde sivil sürücü olarak çalışan bir şahit, Doğu Guta’daki Deyr el Asafir kasabasında yaşananları anlattı. Ekim 2012’de bir akşam iş yerinden arandığını ve bir nazaranv için hazırlanmasının istendiğini kaydeden şahit, “Şam Havalimanı yolundaki beşinci köprüde şafak vakti düzinelerce askeri araç ve traktör vardı. Deyr el Asafir’de sivilleri öldürmek için talimat bekliyorlardı. Operasyonu Tuğg. Muhammed Duyoub, Hava Kuvvetleri İstihbaratından Binbaşı Bessam ve ordudan birkaç subay yönetiyordu. O gece konutları basıp 25’ten çok sivili yakarak öldürdüler” dedi.
Katliamı anlatan şahit, şahit olduklarını unutamıyor.
İŞTE O VAHŞET
Şahit, baskınlardan birinde kuşatılan meskende yaşananları da şu biçimde anlattı: “Hava Kuvvetleri İstihbarat subayı eline gaz bidonunu aldı. Çocuklar ve bayanları içeri götürdü. Tehdit edeceğini düşündüm, yakacağı asla aklıma gelmezdi. Çocukların ‘Allah isteği için bizi yakma’ çığlıklarını duydum. O ses hala kulaklarımdan gitmiyor.”
Yakılarak katledilen aile fertlerinin isimlerinin “Memduh, Muhammed, Ayman, Mamun, Zühyr ve Abdullah Cakmire” olduğu belirtildi. Haber sitesinde, Dera’da 2011-2013 yılları içinde tutukluların rejim askerlerince müzik eşliğinde çöle gdolayılüp canlı diri yakıldığı imajlar de yayınlandı.
Katliamı anlatan şahit, şahit olduklarını unutamıyor.
İŞTE O VAHŞET
Şahit, baskınlardan birinde kuşatılan meskende yaşananları da şu biçimde anlattı: “Hava Kuvvetleri İstihbarat subayı eline gaz bidonunu aldı. Çocuklar ve bayanları içeri götürdü. Tehdit edeceğini düşündüm, yakacağı asla aklıma gelmezdi. Çocukların ‘Allah isteği için bizi yakma’ çığlıklarını duydum. O ses hala kulaklarımdan gitmiyor.”
Yakılarak katledilen aile fertlerinin isimlerinin “Memduh, Muhammed, Ayman, Mamun, Zühyr ve Abdullah Cakmire” olduğu belirtildi. Haber sitesinde, Dera’da 2011-2013 yılları içinde tutukluların rejim askerlerince müzik eşliğinde çöle gdolayılüp canlı diri yakıldığı imajlar de yayınlandı.