Başörtülü hakime hakaret eden avukata hata duyurusu

baboli

Global Mod
Global Mod
Başörtülü hakime hakaret eden avukata hata duyurusu
Bakırköy 7. İcra Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada hakimin başörtülü olması niçiniyle alaycı ve hakaret içerikli telaffuzlarda bulunan Avukat Mansur Cömert hakkında kabahat duyurusunda bulunuldu.

Mahkemenin 29/03/2022 tarihindeki duruşmasına sanık avukatı olarak katılan Cömert’in, kelam hakkı aldığı üzere başörtülü hakime yönelik hakaret içeren sözler kullandığı açıklandı.

Duruşmada İslam düşmanlığını sergilemekten çekinmeyen Cömert’in, ““Duruşmaya girdiğimde mahkeme yargıcının Arap kültürü emperyalizmi simgesi olan şal türbanla kürsüde olduğunu gördüm” dediği aktarıldı.

Hakkında açılan soruşturmada, duruşma zaptına eklenen kelamları niçiniyle Cömert’in meslekten men edilmesi istenirken hukuku anlayamamış birinin hukuku işletemeyeceği yorumları yapıldı.

Hakimin başını örtmesinin ulusal ve memleketler arası kontrat ve kanunlara alışılmamış olduğunu sav eden kelamda hukukçu Cömert’in Cumhurbaşkanı Erdoğan için de şu tabirleri kullandığı aktarıldı:

“Yeni dünya nizamı soyguncuları Amerika, Avrupa ve İsrail sevk ve kontrolünde iktidara getirilen AKP ve başı ihvancı, şeriatçı, BOP eşgüdüm Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatının her alanında fiili şeriat olan kendi tabiriyle sessiz ve kansız yeşil ihtilalin dayatması”

Başörtüsü için dayatma argümanında bulunan Mansur Cömert’in “Bu fiili dayatmayı kabul etmediğimi, laik, demokratik hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir yurttaşı ve Büyük Başkan Mustafa Kemal Atatürk’ün prensip ve ihtilallerini benimseyen manevi mirasçısı evladı olarak kabul etmediğimi mahkemeye beyan ediyorum” dedi.

Mahkeme hakimi, duruşmadaki kelamları sebebiyle Avukat Mansur Cömert hakkında hata duyurusunda bulundu.

Cömert’in daha evvel “eski müvekkilini mevtle tehdit etmek” ve “bakılırsavini berbata kullanmak” kabahatinden yargılandığı öğrenildi. Ankara 1 Nolu Barosuna kayıtlı avukatın meslekten ihraç edilmesi talep ediliyor.