COVİD-19 salgınında yeni bir döneme girilirken, sağlık çalışanları için koronavirüs aşıları Alanya'ya ulaştı ve aşılama başladı. İlerleyen günlerde tüm vatandaşlara aşılama yapılacak. Tarihin en zor yılını geçiriren turizm sektörüne aşı çalışmaları umut oldu. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 2021 turizm sezonuna ilişkin Yeni Alanya’ya özel önemli değerlendirmelerde bulundu. ‘CORONAVAC AŞISINDAN UMUTLUYUZ’Koronavirüs aşısının tüm insanlığa umut olduğunu belirten Başkan Yücel, “Bildiğiniz üzere bütün dünya 1 yılı aşkın süredir Covid-19 salgınıyla boğuşuyor. Koronavirüs pandemisinden ülkemiz ve Alanya’mızda her yönüyle olumsuz etkilendi. Ancak arka arkaya üretilen aşılar insanlığa umut oldu. Sağlık Bakanlığı’mızın girişimleriyle birlikte ivediyle ülkemize getirilen CoronaVac aşışı, öncelik sırasına göre ülkemizin dört bir yanına dağıtılmaya başlandı. Önceki akşam itibariyle Alanya’mıza da CoronaVac aşısı ulaştı. Aşıyla birlikte yeni bir döneme girilirken, salgının kontrol altına alınarak normalleşme sürecinin de hızla başlamasını umut ediyoruz. Tabii aşının gelişi ve yapılmaya başlanması vatandaşlarımızda rahatlamaya sebebiyet vermemeli. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkatle uymaya devam etmeliyiz. Unutmayalım ki henüz biten bir şey yok” ifadelerini kullandı. ‘YENİ SEZONDA TURİZM PATLAMASI BEKLİYORUZ’2021’de turizm patlaması beklediklerini belirten Yücel, “Bununla birlikte umut dolu bir açıklama da Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’dan geldi. Sayın Bakanımız Nisan ayı itibariyle turizm sezonunun açılacağının sinyallerini verdi. Pandemi nedeniyle geçtiğimiz sezon ciddi sıkıntılar yaşayan şehrimizin, bu haberle birlikte turizm açısından yeni sezonda rekorlar kıracağını umut ediyorum. Alanya aşığı misafirlerimiz, bizlere her defasında özlemlerini dile getiren mesajlar iletiyor. Tabii her şeyden önemlisi sağlık. Covid-19 salgını bizlerden maddi manevi çok şey götürdü. Kolayca üstesinden gelebileceğimiz bir durum değil. Ancak Alanya olarak her zamankinden çok daha sıkı kenetlenerek bu durumunda üstesinden geleceğimize inanıyorum. Aşının ülkemiz adına hayırlı olmasını temenni ediyor, başarı sağlayarak virüsün kontrol altına alınabilir düzeye gelmesini diliyorum" dedi.(ŞERİFE ÇOBAN - ÖZEL HABER)
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.