ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Antalya İl Teşkilatı arasında yaşanan gerginlik nedeniyle Başkan Böcek'in parti değiştireceği söylentilerini değerlendiren Antalya Büyükşehir ve Alanya Belediye Meclisi Üyesi Erkan Demirci, söylentilerin asılsız olduğunu ifade etti. Demirci, "Parti değiştirme gibi bir şey söz konusu olmaz. Bizim partide bu tür şeyler zaman zaman yaşanır. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek uzun bir tedavi süreci geçirdikten sonra görevine yeniden başladı. Bu süreçte yaşanan bazı olaylar oldu. Bunlar kendi aramızda konuşarak aşabileceğimiz şeyler. Parti büyüklerimiz devreye girer ve sorunlar çözülür. Parti değiştirme gibi bir durum olmaz" dedi.'DÜŞÜNMEK BİLE İSTEMİYORUM'CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ da Başkan Böcek'in parti değiştirmeyeceğini ifade ederken, "Geçtiğimiz hafta genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 11 büyükşehir belediye başkanı ile ortak video üzerinden görüşme yaptı. Bunların içinde Böcek de vardı. Böcek bir mucize yarattı. 100 günlük bir hastalık süreci içerisinde azmiyle tekrar koltuğuna oturarak, ‘Aşığı olduğum Antalya’ma hizmet etmeye devam edeceğim’ dedi. Bazı hesaplar yapılmış olabilir ama yine başkanımızın da dediği gibi biz Antalya’mızı sadece 3-5 yıllık değil, ikinci 5 yıla hazırlamak mecburiyetindeyiz. Böcek bu dönemle birlikte 23 sene CHP’ye hizmet etmiş bir partilimiz. Bu işler bu kadar ucuz, kolay değil. Partimizin her kademesinde çalışmış, büyük hizmetleri dokunmuş bir belediye başkanımız. Böyle bir ihtimali düşünmek bile istemiyorum. Böyle bir ihtimale kesinlikle imkan vermiyorum" dedi.NE OLMUŞTU?Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in koronavirüs tedavisi nedeniyle görevinin başında olmadığı dönemde CHP Antalya İl Teşkilatı'nın girişimleri sonucu Hüseyin Karakuş Genel Sekreter Yardımcısı olarak atanmıştı. Başkan Böcek, tedavi süreci tamamlanıp görevinin başına döndükten sonra ilk icraat olarak Hüseyin Karakuş'u genel sekreter yardımcılığı görevinden almıştı. Bunun üzerine bir açıklama yapan CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, Başkan Böcek'i eleştirerek, teşkilatın kırgın ve üzgün olduğunu vurgulayıp, Karakuş'u göreve iade etmesini istemişti. Daha sonra bir açıklama yapan Başkan Böcek de bazı CHP'li isimleri hedef alarak, "18 yıl boyunca çatısı altında mücadele ettiğim, ilkelerine ve ideallerine hiç ihanet etmediğim, başarıya ulaşması için her zaman var gücümle çalıştığım partimizin çatısı altında bulunan bazı menfaat gruplarının insan olmayı unuttuklarını gördüm" ifadelerini kullanmıştı. İBRAHİM İPBÜKER (ÖZEL HABER)
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.