Başarılı ortaokul ve lise öğrencilerine burs müjdesi! Aylık 460 TL burs için müracaatlar…

baboli

Global Mod
Global Mod
Başarılı ortaokul ve lise öğrencilerine burs müjdesi! Aylık 460 TL burs için müracaatlar…
Ortaokul ve liselerde eğitimlerini sürdüren ve başarılı olan öğrencilerin eğitim masraflarını karşılamak ismine Ulusal Eğitim Bakanlığı, her ay öğrencilere burs yardımı yapıyor. Bursluluk imtihanı olarak da bilinen İOKBS imtihanına katılan ve başarılı olan öğrencilere her ayın 25’ine kadar ödemeleri yapıyor. Adayların imtihana müracaat edebilmeleri için gerekli müracaat kurallarını taşımaları gerekiyor. Adayların müracaat yapabilmeleri ailesinin yıllık geliri fert başına düşen ölçüsü dikkate alınıyor. İmtihanın yapıldığı sene okul değiştirme cezası bulunanlar, bursluluk imtihanına müracaat yapamazlar. MEB’e bağlı liselerde, imam hatip ortaokullarında ve özel eğitim kurumlarında 5,6,7,8,9,10 ve 11’nci sınıflarda eğitim alabilir. Pekala 2022 İOKBS müracaatları ne vakit yapılacak? İşte bursluluk imtihanı müracaat ve imtihan tarihleri…

2022 İOKBS (Bursluluk Sınavı) Ne Vakit Yapılacak?

Ulusal Eğitim Bakanlığı, 2022 yılı imtihan uygulama takvimine göre 4 Eylül’de bursluluk imtihanı düzenlenecek. İmtihana katılan öğrencilere 100 sorudan oluşan test uygulanırken imtihan mühleti 120 dakika olarak belirlenmiştir.

2022 Yılında Burs Fiyatları Zamlanacak!

2021 yılında ortaokul 5,6,7,8 ile lise 9,10 ve 11’nci sınıf öğrencileri burs olarak 360 TL fiyat alıyordu. Burs ödemeleri her ay gerçekleştirilirken 2022 yılı itibariyle burs fiyatları zamlanacak. Yeni burs fiyatları Ocak ayı burslarının hesaplara yatırılması ile aşikâr olacak. 2022 bursluluk fiyatının 460 TL olması bekleniyor.

Bursluluk İmtihanı Müracaatlar Ne Vakit?

Bursluluk imtihanı müracaat tarihleri, yayınlanacak müracaat kılavuzu ile belirleniyor. Ulusal Eğitim Bakanlığı, çabucak hemen müracaat tarihlerini duyurmadı. Geçtiğimiz yıl müracaat süreçleri Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilmişti. Olağan kaidelerde müracaat süreçleri e-Okul üzerinden yahut okul idareleri tarafınca yapılıyordu. Lakin geçtiğimiz sene pandemi niçiniyle müracaat süreçleri e-Okul’dan gerçekleştirildi. Bu yılda benzeri biçimde müracaatların e-Okul VBS üzerinden alınması bekleniyor.

Bursluluk İmtihanında Başarılı Nasıl Olunur?

Bursluluk imtihanında öğrencilerin eğitim aldıkları sınıflara bakılırsa sorular hazırlanıyor. İmtihanın muvaffakiyet kriterleri her yıl imtihana katılan öğrenci sayısına göre değişkenlik gösteriyor. 2021 yılında yapılan imtihanda 79 ile 94 net içinde muvaffakiyet sağlayan adaylara burs hakkı tanınmıştı. Bursluluk imtihanında tüm derslerin kat sayıları eşit orana sahiptir.

Bursluluk imtihanı değerlendirmesi 500 puan üzerinden yapılır. Sonuçlar meb.gov.tr adresi üzerinden açıklanırken bursluluk imtihanı kazanan öğrencilere Ekim ayı başından itibaren fiyatları ödenir. İşte 2022 bursluluk imtihanında öğrencilere sorulacak soru sayıları ve ayrıntılar;

Burs Fiyatları Artık PTT Üzerinden Yatırılacak!

Bursluluk imtihanı fiyatları, evvelden Vakıfbank üzerinden öğrenci hesaplarına yatırılırdı. Yapılan değişiklikle birlikte burs fiyatları her ayın 20’si ile 25’i içinde PTT üzerinden alınabiliyor. Bursluluk fiyatının yatırılıp yatırılmadığı e-Okul üzerinden görüntülenebilir. Burs almaya yeni hak kazanan adaylar en yakın PTT merkezine müracaatta bulunarak hesap kartı temin edebilirler.