Barınakta neler oluyor?

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Vildan Yazar Ülgenoğlu... Alanya'da yaşayan güzel yürekli ve merhametli bir hayvansever...Öyle böye değil ama...Yürekten severek, inanarak yapar...Hayvan haklarını korumak adına uzun yıllardan beri mücadele eder...Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı...Dedi ki..."Geçenlerde Alanya’nın yerlisi olan, yıllardır tanıdığım bir insan aradı..."Köpek lazım, büyük olsun, muz serasını bekleyecek" dedi...Bende köpek yok mu, var...Ancak "Alanya Belediyesi'nin sorumluluğunda olan Demirtaş'taki bakım evine gidin ve ne olur ordan alın, bir hayvan yuva bulmuş olur" dedim...Neyse gitmişler, ziyaret saatinin bitmesine yarım saat var ama 'kapandı' diye içeri almamışlar...'Yarım saat var bitmesine neden giremiyoruz, köpeklere bakıp alamıyoruz' diye ufak bi atışma yaşanmış...'Kuralları ben koyarım, istediğimde açar istediğimde kapatırım, size mi soracağım' şeklinde yanıt almışlar...Tarif ettikleri kişiyi bildim... Haklı çünkü Demirtaş'taki bakımevi babasının çiftliği!...İçeriye giremeden geri dönmüşler...Yine aynı kişi, hasta köpek sahiplenmek isteyen bir başka hayvansevere, 'Sizin başka işiniz yok mu, gidin bakın ormanda mantar var, mantar toplayın, daha anlamlı olur' demiş ve köpek verilmemiş...Hayvanlar üzerinden maaşını alıp, hayvanlara bir gram katkısı olmayan ama kurumları işgal eden gereksiz kişilere soruyorum, sizin işiniz ne?...Kendinize o kadar güvenmeyin.Çalışmayan, mesleğini icra edemeyen kişilerin o kurumdan iş akdine nasıl son verilir öğrendim...En kısa sürede Alanya Belediye Başkanımız Sayın Adem Murat Yücel'i ziyaret edip, gereğini yapmasını rica edeceğim...Belediye başkanının düşmanı olduğunuzu, ona nasıl zarar verdiğinizi tek tek anlatacağım...Belediyemiz zengin ama olsun, yine de ben bir kumbara hesabı açacağım... Sizlerin yüklü tazminatınız için herkes seferber olacak, canı gönülden zevkle katkıda bulunacaktır emin olun...Biz utandık, bu kişilikler utanmadı..."Dediğim gibi yukarıdaki cümleler Vildan Yazar Ülgenoğlu'na ait...Hiç yorum katmadan aynen aktardım...Ve hayvanları seven bir insan olarak, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in en güzel hizmetlerinden birisi olan Demirtaş'taki Hayvan Barınağı ve Bakımevi'nde neler olduğunu çok merak ettim...Adem Başkan konuya el atar umarım... ** TOKAT GİBİ YANIT VERDİALANYA'NIN gururu olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Biden'ın sözde Ermeni soykırımı saçmalığına tokat gibi yanıt verdi...Dedi ki..."Birleşmiş Milletler'in kararını okudunuz mu?.. Uluslararası hukuktan ve sistemden bahsediyoruz... Birleşmiş Milletler'in bir tarihi olayı soykırım olarak değerlendirmesi için neler olması gerektiği mahkeme kararıyla açıkca söylenmiştir...Dolayısıyla siyasilere böyle bir karar verme yetkisi de vermemiştir...Siz siyasetçiler tarihle ilgili yargılamayı, karar vermeyi kendinizde hak olarak görüyorsunuz...Görüş başkadır, karar verme başka...Hangi kıt bilgiyle tarih konusunda bu kadar kesin ve net karar veriyorsunuz... Bilgi eksikliği olduğu halde karar vermenin bir tek sebebi vardır, o da popülizmdir... Maalesef sizin başkanınız da popülizme yenilmiştir... Sizler böyle tepeden bakmaya devam edin ama biz de size bu şekilde haddinizi bildirmeye devam edeceğiz... Artık eski Türkye yok... Hak ettiğiniz cevabı her zaman alacaksınız... Siz kendinizi üstün görmeye devam edin ama bu muameleyi hak etmeyen, doğruları söyleyen bir Türkiye var...Gerçekleri duymaktan hoşlanmıyorsunuz ama gerçekleri söylemeye devam edeceğiz...Buna alışacaksınız, alışacaksınız, alışacaksınız... Başka seçeneğiniz yok... Gerçekleri duymaya alışacaksınız o kadar"...Alkışlar Alanya'nın gururu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na gelsin...Bir kez daha gururlandırdı bizi... ** CHP'li Zavlak'tan duygusal paylaşımCUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Alanya Belediye Meclisi Üyesi mimar Nazmi Zavlak, Alanya'nın sembolü haline gelen SMA hastası minik Ahmet'e destek verirken, duygusal bir paylaşım yaptı... Zavlak, sosyal medya hesabından minik Ahmet'le çekilmiş fotoğrafını paylaşırken, "Kalbi temiz, gönlü güzel Ahmet’im...Güzel günler göreceğiz inşallah" ifadelerini kullandı... Minik Ahmet'e destek olmaya devam edelim lütfen... ** SÖNMEZ ÇALIŞMAYA ŞİMDİDEN BAŞLADI2019 yılının Mart ayından yapılan yerel seçimlerde Alanya Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Adem Murat Yücel'in karşısına Millet İttifakı Belediye Başkanı Adayı olarak çıkan ancak seçimi kazanamayan eski Konaklı Belediye Başkanı Abdullah Sönmez, tekrar aday olmaya hazırlanırken, sahaya inerek çalışmalara şimdiden başalmış görünüyor...2014 yılında yapılan ve Adem Murat Yücel'in tarihte ilk defa üç hilalli MHP bayrağını Alanya Kalesi'ne dikmesiyle sonuçlanan seçimde Başkan Yücel'le birlikte yola çıkan Sönmez, bir süre sonra Adem Başkan'la yollarını ayırmıştı...Doğrusunu söylemek gerekirse, AK Parti Adayı Hasan Sipahioğlu'na karşı o seçimin kazanılmasında çok büyük emek ve katkıları olmuştu...Siyaset böyle bir şey işte...Bi bakarsın yan yanasın, bi bakarsın karşı karşıyasın... ** GÜNÜN SÖZÜBaşarı istediğini elde etmek, mutluluk ise elde ettiğini sevmektir... GÜNÜN KARNESİDaha önce görev yaptığı ancak uzun bir süre ara verdiği Alanya Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevine tekrar getirilen ve göreve başlar başlamaz farkını ortaya koyan Rabia Eşit'e, çalışkanlığı, işini iyi yapması, düzgün, güzel ve sıcak iletişimler kurmayı başarması nedeniyle... YLDIZLI PEKİYİ... Verdiği sözleri hep "Yarım yamalak" yapan, çoğu kez de "Hiç söz vermemiş" gibi davranan ve hiç yerine getirmeyen, bunu yıllardan beri alışkanlık haline getirenlere... YILDIZLI ZAYIF...

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.