Bakkalları tek tek gezerek 200 bin liralık borç ödedi! Kentte herkes onu konuşuyor

baboli

Global Mod
Global Mod
Bakkalları tek tek gezerek 200 bin liralık borç ödedi! Kentte herkes onu konuşuyor
Ünye’nin Saraçlı Mahallesi’nde isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever, mahallede bulunan 7 bakkalı tek tek gezerek veresiye defterini alarak borcunu kapattı.

Gizemli hayırseverin yaptığı bu davranış esnaf ve vatandaşları sevince boğdu. Yaşanılan bu olay daha sonrası esnaflarda iş yerlerinin camlarına “9 Nisan 2022 tarihine kadar olan veresiye borcu her insanın kapanmıştır” yazısı astı.

Olayın şokunu hala üzerinden atamayan Saraçlı Mahallesi bakkal esnaflarından Mustafa Yavuz, “Bugün buraya bir vatandaş geldi. sonrasındasında yüklü ölçüde olan vatandaşların veresiye borcunu kapattı. İçeri olağan bir vatandaş üzere geldi. Tüm hesabı kapatacağım ve defterleri alacağını söylemiş oldu. çabucak sonrasında bakkalın camına 9 Nisan 2022 tarihine kadar olan veresiye borcu her insanın kapanmıştır yazısını yazdım. Alışılmış, borcu olan vatandaşlar da sevindi. Birinci kere bu biçimde bir olay mahallemizde başımıza geldi” dedi.
Birebir mahallede bakkal işleten esnaf Muhammet Yavuz, “Ben dükkanda olduğum sırada birisi geldi. Bana veresiye defterini olup olmadığını sordu. Ben de var olduğunu söylemiş oldum. O kişi de ‘ödeme yapmamı ister misin’ dedi ve ben de şaşırdım. Ben o anda şaşırdım ve ‘defterdeki veresiye borçlarını kapatalım’ dedi. İşler aslına bakarsan sakindi. Bizim de bu biçimde bir şeye ihtiyacımızda vardı. Benim bu olay birinci sefer başıma geldi” diye konuştu.

Tıpkı mahallede bir diğer bakkal esnafı Fatih Çakır, “Bakkalımıza birisi geldi ve veresiye defteri sordu. Ben de olduğunu söylemiş oldum. O kişi de ‘eğer istersen ben bu veresiye defterini satın almak istiyorum’ dedi. Ben de defterdeki yüklü olan borçları toplayıp o bireye verdim. Çok şaşırdım. Ünye üzere bir yerde bu biçimde bir insan çıkıyormuş dedim. Herkes şoke olmuştur. Zira bu kişi 15-20 tane daha bakkalı dolaşarak borçları ödeyeceğini söylemiş oldu” biçiminde konuştu.

Bir başka bakkal esnafı Hasan Doğan, “Bir vatandaş geldi içeri. daha sonra masamın üstünde duran veresiye defterini gördü ve alacağını söylemiş oldu. Ben de kendisine uzattım. Defteri aldıktan daha sonra hesapları topladı ve ödemesini yaptıktan daha sonra defterle birlikte gitti. ‘İsmimi asla söylemeyeceksin’ diye beni uyardı. Yüklü olan borçlu vatandaşlar vardı. Ben de onları aradım. İsmi söylemeyen bir kişi tarafınca hesaplarınız ödendi dedim” tabirlerini kullandı.

“30 bin lirayı tek seferde kapattı”

Gizemli hayırseverin birebir mahallede en büyük veresiye borcunu kendisine ösöylemiş olduğini söyleyen Hasret Kuyumcu, “Veresiye borç defterini sordu. Hesaplattı ve defteri satın alacağını söylemiş oldu. Ben de kendisine defteri verdim. Bu durumla birinci defa karşılaştığım için fazlaca şaşırdım. 30 bin liralık bir borcun hepsini ödedi. Kendisine epey dua ve teşekkür ettik” dedi.

Birebir mahallede yaşayan bakkal esnafı Mehmet Güneş ise gizemli hayırsever kişinin yüklü veresiye borçları ösöylemiş olduğini söyleyerek mahallesinin ismine teşekkür etti.
Ödenen borçların ise yaklaşık 200 bin lira olduğu öğrenildi.