Bakan Pakdemirli: 98 yangın denetim altında

baboli

Global Mod
Global Mod
Bakan Pakdemirli: 98 yangın denetim altında
Bakan Pakdemirli’nin konuşmasından öne çıkanlar:

“Ortalama 2 bin 500 ile 3 bin yangın olur her sene. 5-10 tanesi büyük olur. 20-30 tanesi medyaya haber olacak nitelikte olur. Geçen sene 8 büyük yangın vardı. Bu sene ise maalesef hava koşullarının olumsuz gitmesinden dolayı 10 tane büyük yangını 3-4 gündür koordine etmeye çaba gösteriyoruz. Orman teşkilatı olağan düzeylerin üzerinde hem alet ekipman tıpkı vakitte en epey işçi barındıran orman teşkilatlarından biridir.

107 orman yangını çıktı. 98 tanesi denetim altında. 9 adediyle alakalı yangınlar devam ediyor.

Takımlarımız yorgun lakin motive bir biçimde çalışmalarına devam ediyorlar.

Silifke’deki yangın uyguna yanlışsız gidiyor.

Adana’daki tüm yangınlar denetim altına alındı. Adana’daki her 3 yangın da tehlikeli yangınlardı. Orman kahramanlarımız denetim altına aldı.

Bodrum ve Milas’a hava gücü desteği ile buradaki güçleri destek ederek bu yangınların hepsiyle alakalı sonuç alma uğraşı içerisinde olacağız.

‘NEM YÜZDE 10’A DÜŞÜYOR’

Yarın (1 Ağustos Pazar) saat 12.00’den itibaren nem yüzde 10’a düşüyor. Çok daha dikkatli olmamız lazım.

En kısa vakitte bütün yangınlarımızı denetim altına alacağız.

Tüm komşularımız yangınlarda elimizde bulunan ve muhtaçlık fazlası olan bütün araçlarımızı her vakit teklif ediyoruz. Uçak olarak dünyada az bulunur bir filo sahibiyiz. Türkiye Cumhuriyetinin en kuvvetli hava filosuna sahibiz. Akdeniz coğrafyasının en kuvvetli filolarından bir adedidir. Kara gücü olarak en kalabalık teşkilatlarından bir tanesiyiz.

Sivil ve orman teşkilatımızdan şehitlerimizin olduğu bir devirde teşkilatımızın moralini bozmaya kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum. Yoldan aşağıya büyük bir alev topu atlamasın diye 15 kadar arkadaşımız büyük tehlike atlattı.

ABD’de Rusya’da epey büyük yangınlar çıkıyor. 6 ay kadar süren yangınlar çıkıyor. İstismarcılara seslenmek istiyorum. Türkiye, orman yangınlarında dünyanın en güzellerinden biri. Ne söylerseniz söyleyin bizi milletimizi, grubumuzu bu uğraştan alıkoyamayacaksınız. 1 giden fidanımıza karşılık bin fidan dikeceğiz. Hiç merak etmeyin teşkilat olarak bu yangınlarla ilgili neticeyi alacağız.

Bizim Türk Hava Kurumu ile sorunumuz yok. Eski ve işe yaramayan alet edevat yerine yeni ve daha teknolojik seçimler yaptık. Eskimiş ve miladı dolmuş rastgele bir uçağı kullanamayız. Uçak filomuzu 15’lere çıkardık. Bugün prestijiyle yangınları söndürmeyle alakalı bir eksiklik kelam konusu olamaz.”

KAYNAK: AA