Bakan Özer’den okullarda maske açıklaması

baboli

Global Mod
Global Mod
Bakan Özer’den okullarda maske açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Yarından itibaren okul öncesinde, ilkokuldan ortaokula, ortaokuldan liseye kadar tüm okullarda artık kapalı yerlerde maske kullanmasını hem öğrencilerimize tıpkı vakitte öğretmenlerimiz için kaldırmış bulunuyoruz” dedi.

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bartın Valiliği’ni ziyaret etti. Valilik girişinde Vali Sinan Güner, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve protokol üyeleri tarafınca karşılanan Bakan Özer, açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, 2021- 2022 eğitim- öğretim yılında eğitim kurumlarında kararlı bir biçimde yüz yüze devam ettiklerini söyleyerek, “Bugün itibariyle yeni bir evreye dönüşen bu süreci, eğitimi kesintisiz bir biçimde devam ettirmenin memnuniyeti içerisindeyiz. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız, Sıhhat Bilim Heyeti toplantısından daha sonra artık kapalı yerlerde maske zorunluluğunu kaldırdığını deklare etti. Biz de Mili Eğitim Bakanlığı olarak yarından itibaren okul öncesinde, ilkokuldan ortaokula, ortaokuldan liseye kadar 18 milyonun eğitim aldığı tüm okullarda artık kapalı yerlerde maske kullanmasını; hem öğrencilerimize birebir vakitte öğretmenlerimiz için kaldırmış bulunuyoruz” dedi.

Şiddetli bir müddetç olduğunu tabir eden Bakan Özer, şöyleki konuştu:

“Bu süreç sahiden çok güçlü bir müddetç oldu. Bilhassa yüz yüze orta verdikten daha sonra kararlı bir biçimde yüz yüze eğitime başlayabilmek epey önemli bir irade gerektiriyordu. Ulusal Eğitim Bakanlığı olarak iki nokta üzerinde hayli ısrarla durduk. Birincisi okulların tüm toplumlarda olduğu üzere ülkemizde de son kapatılması gereken yerler olduğu gerçeğidir. İkincisi de artık 1,5 yıl ortadan daha sonra okulların da açık kalmasının bir eğitim sorunu olmaktan çıkıp, artık bir ulusal güvenlik problemine dönüştüğünü ısrarla vurgulamamızdır. Gelinen noktada ne kadar isabetli bir karar verdiğimizi tüm toplum gördü.”

‘TÜRKİYE’NİN OLAĞANLAŞMASI OKULLARIN AÇIK KALMASINDAN GEÇİYORDU’

Türkiye’nin normalleşmesinin okulların yüz yüze açık kalmasından geçtiğini belirten Bakan Özer, konuşmasını şöyleki dedi:

“Bugün Cumhurbaşkanımızın açıklamaları da bunu teyit etti. olağan olarak bu kolay bir müddetç değildi. Türkiye’de eğitim sistemi yaklaşık 18 milyon öğrencinin, 1,2 milyon öğretmenin yer aldığı devasa bir sistem. ötürüsıyla bu süreçte Türkiye’nin olağanlaşması, okulların yüz yüze açık kalmasından geçiyordu. Bizim bu kararlı duruşumuz Türkiye’nin olağanlaşmasını hem kolaylaştırdı birebir vakitte hızlandırdı. Bu kolay bir müddetç olmadı. Bakanlığımızın tüm bürokrasisine teşekkür ediyorum. Gece gündüz demeden vilayetlerdeki gelişmeleri birebir takip ettiler. Sınıflardaki olay durumlarını temaslı durumlarını birebir takip ettiler. Sıhhat Bilim Şurası’na fazlaca teşekkür ederim. Bize bu süreç içerisinde rehberlik yaptılar. bir daha bu sürecin en büyük kahramanları eğitimin kahramanları olan sevgili öğretmenlerimiz. 1,2 milyon öğretmenimize Bartın’dan şükranlarımı sunmak istiyorum. Bu süreçte okulların açık kalması için ne kadar fedakarlık gösterdiklerine daima bir arada şahit olduk.”

KAYNAK: DHA