Bakan Özer deklare etti: Bir ile 2 bin öğretmen atanacak

baboli

Global Mod
Global Mod
Bakan Özer deklare etti: Bir ile 2 bin öğretmen atanacak
Temaslarda bulunmak üzere Şırnak’a gelen Bakan Özer, okullarda ahenk haftasının başlaması ötürüsıyla TOKİ Şehit Bayram Tatar İlkokulunun açılış merasimine katıldı.

Özer, merasimde yaptığı konuşmada, bugün ülkenin dört bir yanından minik çocukların okulları ve öğretmenleriyle buluştuğunu belirterek, bu açılışı Şırnak’tan başlatmanın büyük memnunluğunu duyduğunu söylemiş oldu.

Çocukların, öğretmenlerin ve eğitim topluluğunun bu buluşmayı uzun bir vakittir sabırsızlıkla beklediğini lisana getiren Özer; öğrencilerin, öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının sağlıklı bir ortamda eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürebilmeleri için gereken tüm hazırlıkları yaptıklarını bildirdi.

“KURALLARA RİAYER ETMELİYİZ”

Özer şu biçimde konuştu:

“81 vilayette, ilçelerde, beldelerde maskeden dezenfektana kadar okullarımızın sağlıklı bir biçimde kapanmadan, yüz yüze eğitime devam edebilmesi için her türlü tedbiri aldık. Tüm öğretmen ve öğrencilerimizin belirlenen kurallara riayet etme konusunda azami hassasiyet göstereceklerine inanıyorum. Bilhassa 1,5 yıldan beri modüllü bir biçimde okulların açılmasından daha sonra Bakanlığımızın 5 gün tüm kademe ve sınıf düzeylerinde okulları açmasıyla ilgili Sıhhat Bakanlığıyla birlikte belirlenmiş kurallara velilerimiz, öğretmenlerimiz, çalışanlarımız ve öğrencilerimiz tarafınca hassasiyetle riayet edilmesi ve uyulması okullarımızın açık kalmasında en kritik konulardan biridir. Biliyorum ki ve inanıyorum ki kurallara riayet edersek okullarımızı açık tutmaya devam edebiliriz.”

Şırnak’ın en genç öğretmenlerin olduğu vilayetlerin başında geldiğini tabir eden Özer, öğretmenlerin, gücü, heyecanı ve kararlılığıyla Şırnak’ta eğitimin kalitesinin devasa yüksekliktelere çıkacağına gönülden inandığını lisana getirdi.

Türkiye’nin dört bir köşesinde bayrağın dalgalandığı tüm noktalarda hiç bir fedakarlıktan kaçınmadan büyük bir emekle bakılırsavlerini yapan tüm öğretmenlere teşekkür eden Özer sözlerini şu biçimde sürdürdü:

“Bakanlık olarak bugün Şırnak’ta bulunmamın olağan olarak fazlaca özel bir manası var. Bir çocuk her nerede hangi ailede doğarsa doğsun biz ona kaliteli bir eğitim vaat edebiliyorsak eğitimde fırsat eşitliği var diyebiliriz. Fırsat eşitliği tüm çocukları okullara kayıt yapmakla başlar. Eğitim eşitliği için fırsat eşitliği için şayet olmazsa olmaz koşuların başında gelmektedir. Bedelli Şırnaklılar, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümetleri, Türkiye’de eğitimde fırsat eşitliğini artıran epeyce kıymetli atılımlar yaptılar. 2003’ten beri okullarımızda ders kitaplarının tamamını fiyatsız olarak dağıtıyoruz. Bugün 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı prestijiyle da çocuklarımız sınıflara gittiğinde kitaplarını sıralarının üzerinde bulacaklar. Özelikle kız çocuklarımızın, okullaşma oranlarını artırmak için ailelere kurallı eğitim yardımı yapmaya devam ediyoruz.”

ŞIRNAK’TA EĞİTİM YATIRIMLARI

Şırnak’ta öğretmen sayısının neredeyse 5 kat arttığını, 2003’te 1948 iken bugün 9 bin 132 öğretmenin misyon yaptığını vurgulayan Özer, “3 Eylül’de 20 bin öğretmenin 81 vilayette okullara atamasını yapacağız. Şırnak’taki öğretmen gereksinimini göze alarak bu 20 bin öğretmenin yüzde 10’unu yani 2 binini Şırnak’a veriyoruz. 2002 yılında Şırnak’ta toplam 270 okul varken günümüzde Şırnak’ta yalnızca okul öncesi eğitimde toplam 292 okul bulunmaktadır. Toplam okul sayımız günümüzde Şırnak’ta 752’ye çıkmış bulunuyor.” dedi.

Vilayette geçmişte 1555 olan derslik sayısı 2021-2022 eğitim öğretim yılı prestijiyle 7 binlere ulaştığına işaret eden Özer yatırımların sonuçlarının sayılara yansıdığını bildirdi.

Kentte 2002-2003 eğitim öğretim yılında 78 bin 402 olan öğrenci sayısının bugün 164 bin 394 olduğunu aktaran Özer, “Bütün bu uğraşlarımız ne için, bu gayretler her bir çocuğumuzun eğitim almasına verdiğimiz ehemmiyetin bir göstergesidir. Bu gayretlerimiz sürat kesmeden devam edecektir.” sözünü kullandı.

Bakanlığın fırsat eşitliği çerçevesinde çocuklara en kaliteli hizmeti sunmaya devam edeceğini belirten Özer şunları kaydetti:

“Her bir kız ve erkek çocuğumuzun kaliteli eğitim alması bizim için birinci öncelik. Bizler insanın eşrefi mahlukat olduğuna inanan bir inancın mensuplarıyız. Bundan dolayı her bir çocuğumuza onun gururu ve haysiyetini gözeten bir yaklaşımla eğitim sunmak zorundayız.”

Eğitimin uzun soluklu çalışmaları gerektiren, istikrarlı yatırımlar ve emek isteyen bir saha olduğunu vurgulayan Özer bu manada Şırnak’ı fazlaca önemsediklerini lisana getirdi.

2021 yılı yatırım programında Şırnak’ta toplam 270 milyon lira maliyetle 420 derslik ve 29 okul, toplam 800 öğrenci kapasiteli 3 öğrenci pansiyonu, 2 atölye ve 2 öğretmen konutunun imalinin devam ettiğini bildiren Özer, yeni eklenecek yatırımlarla eğitim ortamlarının daha da güzelleşeceğine inandığını aktardı.

Bakan Özer, “Sibernetik biliminin kurucusu El Cezeri’yi yetiştirmiş olan bu topraklardan niye dünyayı değiştirecek yeni bir matematikçi, yeni bir fizikçi yahut sanatçı çıkmasın? Gereken kaideler sağlandığında, yetenekler hakikat bir biçimde şekillendirildiğinde buradaki her bir çocuğumuzun kendi potansiyelinin en üst noktasına olabileceğinden hiç kuşkum bulunmamaktadır. Bilimin ışığı çocuklarımızın zihinlerine bir sefer yansıdı mı koca bir memleketi hatta dünyayı aydınlatabileceklerine tüm kalbimle inanıyorum.” diye konuştu.

Açılışını yaptıkları ilkokulun 24 dersliği, iki ana sınıfı, bir spor salonu, 2 fotoğraf sınıfı, atölyesi, 2 fen laboratuvarı, kütüphanesi, fazlaca maksatlı salonu ve müzik sınıfı ile 295 öğrenciye hizmet sunacağını anlatan Özer konuşmasını şöyleki tamamladı:

“Şehit Bayram Tatar’ı rahmet ve minnetle anıyorum. Şehidimizin şahsında vatanın birlik ve bütünlüğü için topraklarımızın tüm noktalarında vatan savunmasında şehit olan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum, yakınlarına kederli ailelerine başsağlığı diliyorum, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Okul öncesi birinci sınıflar için eğitim ahenk haftası iyi uğurlu olmasını diliyorum.

VALİ PEHLİVAN

Vali Ali Hamza Pehlivan da okulun şehit Tatar ismine inşa edildiğini, Şırnak’ın son 35-40 yıl ortasında terörle en ağır uğraş eden vilayetlerden biri olduğunu söylemiş oldu.

Terörle çaba konusunda epey ağır gayret verildiğini anlatan Pehlivan, bu gayrete vatandaşların da ortak olduğunu, Şırnak nüfusuna kayıtlı 794 şehit, 680 gazinin bulunduğunu bildirdi.

Bilhassa çukur, barikat devri olarak isimlendirilen 2015 ve 2016 senelerında terör örgütünün menfur olaylarında epeyce acılar yaşandığını anımsatan Pehlivan, terör örgütünün okulları da maksat aldığını, 100’ün üzerinde okulun o periyotta kullanılmaz hale geldiğini anımsattı.

“Ama sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetlerinde kararlılıkla yürütülen operasyonlar ve bir yandan da yapısal alt ve üstyapı hizmetleriyle bugün fazlaca şükür güvenlik ve huzur ortamını yakaladık.” diyen Pehlivan bir yandan konutların bir yandan yepisyeni okulların yapıldığına işaret etti.

Pehlivan şunları kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde ve bugüne kadar 400’e yakın okul ve 5 bine yakın derslik inşa edildi ve bunların özelliklede çukur, barikat devrinde 127 okulumuzda büyük tamir gerçekleştirildi. 200’ün üzerinde okul da son 5-6 yıl içerisinde bir daha yapıldı. Şu anda vilayet merkezinden ilçe, belde, köy ve mezralara kadar okulların fiziki kaideleri daha uygun duruma geldi. şüphesiz zahmetler yaşandı. Çok ıstıraplar geride kaldı. Tahminen bu yaşanan olayların külfetlerin tesiriyle eğitim ve öğretimde Şırnak Türkiye sıralamasında tahminen biraz geriye düşmüş olabilir. Lakin süratli bir toparlanma süreci yaşıyoruz. Tüm öğretmenlerle birlikte bir slogan geliştirdik; Şırnak Başaracağım Diyor.”

ondan sonrasında okulun açılışını yapan Özer, okulu gezdi, öğrencilerle bir ortaya geldi, onlara çeşitli armağanlar verdi.

Bakan Özer, şehit Bayram Tatar’ın babası Mehmet Tatar’a plaket takdim etti.

Merasime Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Erkan, Belediye Lider Vekili Zafer Kuran, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Nazan Şener, Vilayet Jandarma Kumandan Vekili Albay Ali Bahadır Aslan, AK Parti Vilayet Lideri İbrahim Halil Erkan, Ticaret ve Sanayi Odası Lideri Osman Geliş, kamu kurum kuruluşu temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

KAYNAK: AA