Bakan Koca maske konusunda kıymetli kararların alınacağını duyurdu

baboli

Global Mod
Global Mod
Bakan Koca maske konusunda kıymetli kararların alınacağını duyurdu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir dizi ziyaretlere bulunmak ve kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Koca, haftaya Bilim Heyeti toplantısında kıymetli kararların alınacağını duyurdu.

Bakan Koca’nın açıklamalarından satır başları:

Salgının ağır yükü üzerimizden kalkarken gündemimiz de değişti. Vatandaşımızın sıhhat hizmetini en düzgün şartlarda alması için uğraş gösteriyoruz. Sakarya da bizim için sıhhat konusunda kıymetli bir kentimiz. Şuan 1776 yataklı hastanelerimiz olmak üzere 9 yatırımımız devam ediyor. Sakarya Kent Hastanesi önümüzdeki yıl tamamlanacak. Sakarya’da toplam yatak sayısını 900’lerden 2 binlere çıkardık.

19 VİLAYETTE YATAN HASTA SAYISI SIFIR

Salgın tesirini azaltmaya başladı. Bilhassa sıfır hadise olan, sıfır ağır bakım olan vilayetlerimiz olmaya başladı. Şuan 19 vilayetimizde ağır bakımdaki hasta sayısı sıfır. Her geçen gün bunun arttığını görüyoruz. Geçen yıl maskeli bu son yazımız olacak demiştim. O devir inanan hayli olmadı. Bahar geldi ve o yaza giriyoruz. En berbat günlerimiz geride kaldı kaygı etmeyiniz diye konuşmam olmuştu. O periyotta de ilim insanları arkadaşlarımız olmak üzere telaşla yaklaştılar. bir daha tekrar ediyorum ‘En makûs günlerimiz geride kaldı.’

MASKE KARARI ALINACAK

Bilim Konseyi haftaya toplanıyor. En değerli toplantılarımızdan biri olacak. Maske başta olmak üzere alınacak kararlar olacak. Okullarda maske kullanması dahil olmak üzere.

BAKAN KOCA’NIN PROGRAMI

Saat 13.00: Ankara’dan Sakarya’ya hareket

Saat 14:00: Valilik ziyareti

Saat 14.30: Vilayet kıymetlendirme toplantısı

Saat 16.30 Sakarya Tıp Fakültesi öğrencileri ile buluşma

Saat 19.00 Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ziyareti

Saat 19.44 Sıhhat çalışanları ile iftar programı