ALANYA’NIN Değirmendere Mahallesi’nde yaşayan Tevfik Özen isimli vatandaş avokado ağaçlarına bakım yapmak için bahçesine gittiğinde hayatının şokunu yaşadı. Özen, bahçesindeki 27 avokado ağacının zehir sıkılarak kurutulduğunu iddia etti. Ağaçlarının bu yıl meyve vermesini beklerken böyle bir olayın yaşanmasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Özen, ağaçlarını zehir ile kurutan şahıs veya şahıslardan şikâyetçi olduğunu söyledi. Başka üreticilerin de böyle bir olayla karşı karşıya kalmasını istemediğini söyleyen Özen, yetkilileri göreve davet etti. Dim TV mikrofonlarına yaşananları anlatan Özen, “Değirmendere Mahallesi Çatak mevkiinde içerisinde avokado, portakal, limon vb. meyve ağaçları olan bahçem var. Arsama en son 5-6 gün önce fidanların bakımını yapmaya gittim işim bittikten sonra arsadan ayrıldım. Sonrasında 2 Mayıs günü saat 16.00 sıralarında tekrar arsama fidanların bakımını yapmaya gittim. Ancak arsaya vardığımda avokado ağaçlarının kuruduğunu gördüm. Sonra diğer ağaçlarda yaptığım kontrolde sadece arsada bulunan yaklaşık 27 adet avokado ağacının kuruduğunu tespit ettim. Ben de bu olayı çevredeki bilen kişilere sorduğumda ağaçların ot kurutucu ilaç ile kurutulduğunu söylediler. Ben de ilacın ana gövdeye yayılmaması için ağaçları budadım. Sonrasında jandarmayı arayarak konu ile ilgili müracaatta bulundum. Arsamdaki ağaçları ilaç ile kurutan ve zarar veren şahıs veya şahısların bir an önce bulunmasını istiyorum. Konuya yargıya taşıdım. Adalet er ya da geç yerini bulacaktır” dedi. (ŞERİFE ÇOBAN)
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.