Bağcılar’daki patlamada müthiş tez: Doğal gaz borusunu kesti

baboli

Global Mod
Global Mod
Bağcılar’daki patlamada müthiş tez: Doğal gaz borusunu kesti
Argümana nazaran, uyuşturucu unsur kullanan ve şizofren olan Murat Ç., apartman sakinlerine oturduğu konutun doğalgaz borusunu keseceğini söylemiş oldu. Murat Ç., ortasında annesi ve babasının da olduğu, 6 kişinin yaşadığı dairede sabah saat 08.15’te doğalgaz borusunu kestikten daha sonra olay yerinden uzaklaştı. Barbaros Mahallesi 203 Sokak’ta bulunan 3 katlı binanın 3’üncü katında meydana gelen olayda baht yapıtı ölen ya da yaralanan olmadı. Patlamanın yaşandığı ve alevlerin çıktığı dairede büyük hasarın oluştuğu görüldü. Polis grupları ise olayla ilgili incelemelerini sürdürüyor.
Apartman sakinlerinden ve beraberinde Murat Ç.’nin kuzeni olan Ferhat Ç., “Yapan, benim kuzenim oluyor. Kendisi unsur bağımlısı. Daima uyuşturucu kullanıyor. aslına bakarsanız bu biçimde bir şey yapacağı belirliydi. Daima tehdit ediyordu insanları. Ben kendisi hakkında şikayette de bulundum karakola gidip. Şikayet dilekçem de var içeride. Uzaklaştırma sonucu aldırmaya çalışıyorduk” dedi.

“BİZİ İTFAİYE GRUPLARI ÇIKARDI”

Apartman sakinlerinden Onur P. ise, “Bu çocuk aslına bakarsan daha öncesinden beri uyuşturucu bağımlısı. Daima annesine de şiddet uyguluyordu. Bıçakla annesini tehdit ediyor. Birkaç sefer benim önümü de kesti. Babam yurt haricinden gelince kullandığı otomobile da ziyan verdi, yakıtlarını çalmak için hortumlarını kesti. Sadece uyuşturucu alabilmek için. En son dün akşam da polis geldi buraya. Aldılar bunu. Kuzeni şikayet etti. Meskende esasen halıları falan çalmış. Konutuna girmiş, hırsızlık yapmış. Polis aldı bunu yarım saat daha sonra tekrar geri getirdi. Buradan giderken de ben bu meskeni patlatacağım diye küfürlü biçimde konuştu gitti. Sabah da biz uyuyorduk. 08.15’te oldu olay. Patlamaya uyandık biz de zelzele olduk sandık fakat bir baktığımızda alevler çıkmaya başladı. İtfaiyenin gruplarıyla bizi çıkardılar” formunda konuştu.
Gül G. ise, “Ben bu apartmanda oturmuyorum lakin oturan kişiyi tanıyorum, ismi Murat. Husus bağımlısıymış. Boruları kesip sabah gitmiş. Bir gün öncesinde de birini baltayla kovalamış. Lakin uygun ki de hafta ortası olmadı. Hafta ortası olsaydı hayli ölen olurdu, gördüğünüz üzere caddeye fırladı taşlar. Ölen ya da yaralanan yok. 6 kişi yaşıyorlardı işte. Yani büyük bir patlama oldu. Zira çocuk unsur bağımlısı olduğu için geçen sene de bıçakla babasını kovalamıştı. Doğalgaz borularını kesmiş. aslına bakarsanız bir gün evvelce demiş ki ben bu binayı havaya uçuracağım” biçiminde konuştu.
Öte yandan konutundaki doğal gaz borusunu kestiği tez edilen şahıs, patlamadan evvel binadan çıkarken görüntülendi.

KAYNAK: İHA