Aykut Kocaman’dan Fenerbahçe devri kelamları: Ali Koç’un yaptıkları ağrıma gitti

Semedov

New member
Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir’in eski teknik yöneticisi Aykut Kocaman, Tivibu Spor’da katılığı programda Fenerbahçe periyodunda yaşadıklarını anlattı.

yıllar evvel Türk futbolundaki meselelerin başladığını lisana getiren Aykut Kocaman, “Türk futbolu epey zahmetli bir duruma gerçek gidiyor. Hala ders alınmıyor yaşananlardan. Herkes anlık tahliller, algılar üretmeye çalışıyor. Liderinden, medyasına herkes…” dedi.

Deneyimli çalıştırıcı kulüplerin gelirinin düşmesiyle büyük-küçük grup aralığının daraldığını, yabancı sayısının artmasının Anadolu kulüplerine yarar sağladığını da söylemiş oldu.

“Yabancı sayısındaki artış Anadolu kadroları için bir fırsat yarattı” diyen Aykut Kocaman, “Geçen seniçin itibaren yabancı teknik yöneticiler artmaya başladı. İktisadın yarattığı tahribat büyük gruplardaki yöneticilerin karar verme düzeneklerini olumsuz etkiledi. Bunlar olunca kadrolar ortası bir yakınlaşması gerçekleşti. Aslında buraya geleceği kaçınılmaz bir gerçek. bu türlü devam ederse bunu kanıksayarak olağan hale getireceğiz. Tahminen 7. şampiyon çıkacak. Tahminen büyük gruplardan bir tanesi küme düşmeyle ilgili sorun da yaşayacak.” sözlerini kullandı.

ALEX DE SOUZA AÇIKLAMASI

Aykut Kocaman, Fenerbahçe periyodunda kulüp efsanelerinden Alex de Souza hakkında da konuştu.

56 yaşındaki teknik yönetici, “Ne Valbuena ne Alex ne de öbür bir oyuncuyla ilgili kişisel olarak hislerimin getirdiği aksilikle hareket etme tarafım hiç olmadı. Sportif tarafta epeyce net sayılar ortada. Ben, sayılara ve gözleme inanıyorum. Alex ile ilgili ben bir şeyler söylesem de bu yaygın bir çete tarafınca organize algı benimle ilgili bir daha yapılacak. Alex, en çok benim vaktimde oynamış, ortalama en epey gol sayısı, maç sayısı benim dönemimde olmuş. Arka niyetli olsam bunlar nasıl olacak?” dedi.

“VALBUENA TRANSFERİNİ BEN İSTEDİM”

“Ben kendi halinde yaşayan bir adamım, yanıt vermek istemiyorum fakat laf lafı açtı. Valbuena transferini ben istedim. Dağılma periyodunda gruba en büyük faydayı sağlayan Valbuena oldu. Lakin antrenörlerin istediği uyumlu gruptur, o da bir modülü haline geldi. Bizim işimiz, oyuncularımızdan ve ekibimizden en yüksek randımanı alacak ahengi yaratmak. kimi vakit Alex olur, kimi vakit olmaz. Artık antrenörlük yapıyor, o da tıpkı şeyleri yaşayacak. Valbuena da bu tarafa geçince yaşayacak.”

“HİÇ UMRUMDA DEĞİLSİNİZ”

“Fenerbahçe üzere milyonları ilgilendiren bir kulübün teknik yöneticiliği misyonu verildiğinde milyonlarca insanı keyifli edecek kadrosu yaratmak için efor göstermek gerekir. Bu ortada ne Aykut’un kaprisleriyle ne de bir diğerinin davranışlarıyla uğraşacak bir hal yok. Bilhassa 2011’den daha sonra daima, her olaydan daha sonra algı yaratan organize bir çete var. Hiç umurumda değilsiniz. Medya kısmını aslına bakarsan yok kararında sayıyorum. Bu güruha, Türk futbolunun ve Fenerbahçe’nin birtakım bölümlerinin mağlup oluyor olması, epeyce acı bir şey.”

“Alex’in, bu organize durum tarafınca biraz kullanıldığını düşünüyorum. Fenerbahçe’nin ana sorunu; Fenerbahçe’yi oluşturan dinamiklerin birbirine karşı olması. Alex ile Aykut Kocaman’ı karşı karşıya getirmenin, Fenerbahçe’ye nasıl bir katkısı olabilir?”

“ALİ KOÇ’UN BENİMLE İLGİLİ YAPTIĞI ŞEYLER ÇOK AĞRIMA GİDİYOR”

“Ben ayrıldıktan daha sonra Ali Koç’un benimle ilgili yaptığı şeyler, epey ağrına gidiyor insanın. Ben, kendi halinde yaşayan bir beşerim. Beni, rastgele birisiyle çarpıştırmanın bir manası yok. Bunu yapanlara Fenerbahçe’nin dinamiklerinin dikkat etmesi gerekiyor.”

3 TEMMUZ SÜRECİ

“Meslek hayatımızdaki, en karanlık gün 3 Temmuz’du. Taraftarımız o dönem yaşananlara, maçlardaki gayrete, samimiyetimize inanmasa aslına bakarsan bize takviye olmazdı. Biz davamıza sahip çıktık. Otobüsün kurşunlanması da 3 Temmuz sürecinin bir basamağıdır.”

“12 Mayıs’ta bizim şampiyon yapılma ihtimalimiz yüzde kaçtı? O kadar darbe vurdukları bir topluluğun hem kupayı, hem ligi kazanmasına müsaade verirler miydi sanıyorsunuz?”