Aşa Aba adamı deviriyoru

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Bilader esgiden beri "Gög gözlüler gözel nazar eder, adamı devirir" delleridi, bana da gög gözlü biri nazar eddi. Taa üç gün eveli bizim gög gözlü gomşu Aşa Abam deggeldi, baccada çükürüle yer gazardım, beni görünsüre "Amat pehlivan gibisin be. Gocamadın geddi, yer kenesi gibi çalışırsın" dedi. Neyise soonakı gün baccaya indim, yörürkene bi bal arısı yüzümden bi soksun. Ananıncıg bula bula beni mi buldun a gözü kör olasıcanın arısı. Beni vizileddi engi arı. Icıg soona yüzümün sol tarafı, gözümün altına dooru gülüg gibi bi şişsin. Gendieendime dova eddim. Belli mi olur, başga yerimden de sokabiliridi yer yudasıca. Dee bi zamanlar endöle bi iş olmuşumuş. Köyün birinde herifin biri dovarın deliine çövdürürkene, deligde sarı arı yovası varımış. Arının biri herifi orsundan sogmuş, gülüg gibi edmişimiş. Galan hasdaneye geddim "Endee arı sana alerci yapmış" dediler. İki alerci innesi vuruverdiler. Eve geldim. Avrat "Herif ney engi yüzün, birile mi dööşdün?" der. Divana ayaglarımı kösdüm. Icık gendimeeldim. Taa sol yüzüm gülüg gibi şiş. Velasıl kelam, Aşa Abamın nazarı adamı mavuladıyoru. Engi garıya görügmemeg ilazım. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.