Arapça zannedip eleştirdiği afiş Süryanice çıkınca… Mine Kırıkkanat: Özür dilerim

baboli

Global Mod
Global Mod
Arapça zannedip eleştirdiği afiş Süryanice çıkınca… Mine Kırıkkanat: Özür dilerim
Dini ve ulusal pahalara karşı provokatif paylaşımlarıyla bilinen ve bu hususta sicili oldukça kabarık Cumhuriyet Gazetesi Muharriri Mine Kırıkkanat yeni bir skandala imza attı.

CHP’Lİ BAKIRKÖY BELEDİYE BAŞKANI’NIN ARAPÇA ZANNEDİLEN SÜRYANİCE AFİŞİ

Bakırköy Belediye Lideri Dr. Bülent Kerimoğlu Süryanilerin bayramını kutlayan Süryanice “Paskalya Bayramınız Kutlu olsun” tabirlerinin yer aldığı bir afiş bastırdı.

CHP’Lİ LİDERE ARAPÇA SİTEMİ!

Arapça zannedilen afiş CHP yandaşı toplumsal medya hesaplarının reaksiyonu çekti. Bir hesaptan “CHP İstanbul Bakırköy Belediye Lideri Bülent Kerimoğlu bu pankartı Arapça yazdırmanızın niçini nedir?” paylaşımı yapıldı. Mine Kırıkkanat da bunu toplumsal medya hesabından paylaşan isimler içindeydı..

KIRIKKANAT ÖZÜR DİLEDİ: YAZI ARAPÇA DEĞİL

Afişin Arapça olmadığını ve Süryanice olarak Süryanilerin bayramının kutlandığını öğrenen Kırıkkanat, özür diledi: Sayın Kerimoğlu’na haksızlık yapılmış, yazı Arapça değil. Bakırköy’ün kadim hemşehrileri Süryanilerin bayramını kutlayan Süryanice lisanında bir ileti kelam konusu. Ben de dikkat etmeden eleştirdiğim için kendisinden şahsen özür diliyorum

MİNE KARIKKANAT’TAN CHP’Lİ LİDERE SÜRYANİCE ÖVGÜSÜ: HAREKETİ ÇOK DÜZGÜN NİYETLİ VE ZARİF

sonrasındasında bir paylaşım daha yapan Kırıkkanat CHP’li Lideri överek “Sayın
Kerimoğlu’na haksızlık yapılmış, yazı Arapça değil. Bakırköy’ün kadim hemşehrileri Süryanilerin bayramını kutlayan Süryanice lisanında bir ileti kelam konusu. Ben de dikkat etmeden eleştirdiğim için kendisinden şahsen özür diliyorum. Zira hareketi epeyce yeterli niyetli ve şık.” tabirlerini kullandı.

TEPKİ YAĞDI

Sosyal medyada Kırıkkanat’ın bu iki yüzlü tavrına reaksiyon yağdı.

KAYNAK: HABER7