AÖL imtihanları online mı yapılacak? MEB’den 2021/2. periyot imtihanları için kritik karar!

baboli

Global Mod
Global Mod
AÖL imtihanları online mı yapılacak? MEB’den 2021/2. periyot imtihanları için kritik karar!
AÖL imtihan tarihleri, milyonlarca Açık Öğretim Lisesi öğrencilerini yakından ilgilendiriyor. Kayıt yenileme süreçlerinin sona ermesine kısa bir vakit kala gözler Ulusal Eğitim Bakanlığının imtihan sonucuna çevrildi. Açık Öğretim Kurumları tarafınca organize edilen imtihanlara katılabilmek için kayıt yaptırma zaruriliği bulunuyor. Kayıt yaptırmayan adaylar imtihanlara kabul edilmezken, imtihanlar hakkında kritik bir karara imza atıldı. AÖL imtihanlarında öğrencilere 20 soru yöneltilecek ve adayların bu soruları cevaplanması için 30 dakika mühleti olacak. MEB tarafınca alınan karara bakılırsa bu yıl ders geçme notu 35 olarak belirlendi. Ulusal Eğitim Bakanlığı imtihanların ne vakit ve nasıl yapılacağını öğrenciler için paylaştı. Pekala AÖL 2. devir imtihanları çevrim içi mi yapılacak? İşte yapılan o açıklama…

Açık Lise İmtihanları Artık e-Sınav Olarak Düzenlenecek!

Milyonlarca öğrencinin eğitim aldı Açık Öğretim Kurumları imtihanlarıyla ilgili MEB kritik bir atak yaptı. Daha evvel de imtihanların yapılış biçimi üzerine çalışmalar yürüten Bakanlık II. devir imtihan uygulama takvimini paylaştı.

Öğrenciler imtihanlara tıpkı ehliyet imtihanlarında olduğu üzere e-Sınav salonlarında katılacak. İmtihanlar bilgisayar ortamında gerçekleştirilirken gözetmenler ve kameralar eşliğinde 2. periyot imtihanları yapılacak.

Ulusal Eğitim Bakanlığı 2022 Yılı İmtihan Uygulama Takvimini Yayınladı!

Öğrenciler İmtihana Randevu İle Girecek!

Ulusal Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Kurumları imtihanlarının e-Sınav halinde düzenlenmesi sonucunı aldı. Takvimin açıklanmasıyla öğrenciler imtihanların Mart ayında hangi tarihte düzenleneceği merak ediyor. Ehliyet imtihanlarında olduğu üzere öğrenciler, Mart ayında imtihana girecekleri tarihleri kendileri belirleyecekler. Sistem üzerinden randevu alan öğrenciler bilgisayar ortamında e-Sınav salonlarında imtihana katılacaklar. Bakanlığın Şubat ayında imtihan tarihlerine ait randevu süreçlerini başlatması bekleniyor.

e-Sınav Nedir? AÖL Elektronik İmtihanlar Nasıl Yapılacak?

e-Sınav, Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca basılı evrak kullanılmadan, belirlenen merkezlerde ve vilayetlerde bilgisayar üzerinden yapılan imtihanlara verilen isimdir. İmtihanın uygulaması ve değerlendirmesi ile bir arada her türlü süreç bilgisayarlar aracılığı ile elektronik ortamda sağlanır.

e-Sınavlarda imtihanın sona ermesinin akabinde birebir saat ortasında öğrenciler, imtihan notunu öğrenebilirler. Ulusal Eğitim Bakanlığı çabucak hemen Açık Öğretim Lisesi e-sınavlarının nasıl yapılacağına ait bir açıklama yapmadı. Lakin daha evvel olduğu üzere öğrencilere 20 soru ve 30 dakika imtihan mühleti verilmesi bekleniyor.

AÖL Kayıt Yenileme Süreçleri Uzatıldı!

Ulusal Eğitim Bakanlığının yayınladı 2. devir birinci kayıt ve kayıt yenileme takvimine nazaran Açık Öğretim Lisesi kayıtları 8 Şubat Salı günü mesai bitiminde sona erecekti. Bakanlık yeni yayınladığı duyuruda kayıtların yoğunluk oluşturmaması ismine 11 Şubat’a kadar uzatıldığı bilgisini paylaştı. Kayıt yenileme ve birinci kayıt yaptırmak isteyen adaylar Açık Öğretim Kurumları Bilgi İdaresi Sistemi üzerinden T.C. kimlik numarası ile bir arada sisteme giriş yaparak ‘Ders seçme ve kayıt yenileme işlemleri’ başlığı altındaki adımları takip edecek. Kayıt yenileme fiyatını yatıran adayların süreçleri tamamlanacak.

AÖL 2021-2022 Kayıt Yenileme Fiyatı Ne Kadar?

Açık Öğretim Lisesinde kayıt yenileme yapmak isteyen adaylar, her yıl MEB tarafınca belirlenen kayıt yenileme imtihan fiyatını ödemelidir. 2021 yılında bir devir için kayıt yenileme imtihan fiyatı 50 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıyeten Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına 5 TL yatırılacaktır. Adaylar, Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankasına T.C. kimlik numarası beyan ederek AÖL kayıt yenileme fiyatını yatırabilir. Kayıt yenileme fiyatı ayrıyeten odeme.meb.gov.tr adresinden de banka yahut kredi kartıyla gerçekleştirebilir.

MEB’den Geçiş Süreçleri İçin Açıklama Geldi!

Ulusal Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Lisesi sayfasından yapılan açıklamada örgün eğitimde e-Okulda kayıtlı olan öğrenciler için geçiş takvimi yayınlandı. Açıklamada ” dönem atlatma süreçlerinin 4-6 Şubat 2022 tarihleri içinde yapılacağından, kelam konusu öğrencilerden Açık Öğretim Lisesine geçiş yapmak isteyenlerin yeni kayıt iş ve süreçleri 07 Şubat 2022 – 11 Şubat 2022 tarihleri içinde yapılacaktır. Halk eğitimi merkezi müdürlükleri ve yüz yüze eğitim kurumlarında yoğunluk oluşmaması ismine, kayıtlar tüm öğrenciler için 11 Şubat 2022 tarihi mesai bitimine kadar uzatılmıştır.” tabirleri kullanıldı.