AÖL imtihanları öncesinde MEB’den öğrencilere kritik uyarı! Yapanların imtihanları iptal edilecek…

baboli

Global Mod
Global Mod
AÖL imtihanları öncesinde MEB’den öğrencilere kritik uyarı! Yapanların imtihanları iptal edilecek…
Ulusal Eğitim Bakanlığı, daha evvel elektronik olarak yapılacağı açıklanan AÖL imtihanlarıyla ilgili yeni bir karar almıştı. Yaklaşık 2 milyon öğrencinin eğitim aldığı Açık Lise imtihanlarının çevrim içi olarak internet üzerinden yapılacağı duyuruldu. İmtihanlara kısa bir vakit kala öğrenciler online imtihanların bilgilerina erişebilmek için araştırma yapıyor. MEB, AÖL imtihanlarında öğrencilere sorumlu oldukları her ders için 20 soru yöneltilirken imtihan sorularının cevaplanması için 25 dakika müddet veriliyor. Bu müddet zarfında imtihanı başlatıp, soruları yanıtlamayan adaylar başarısız olurken her yanlışsız cevabın puan olarak karşılığı beştir. Online imtihanlarda öğrencilerin uyması gereken kimi kurallar mevcuttur. İmtihan kurallarını ihlal ettiği tespit edilen adayların imtihanları geçersiz sayılır. İşte Mart ayında yapılacak imtihanlarla ilgili bütün ayrıntılar…

” O Derse İlişkin İmtihan İptal Edilecektir”

Ulusal Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Okulları 2021-2022 eğitim öğretim yılı 2. periyot online çevrim içi imtihan duyurusunu yayınladı. Bakanlık imtihanlara katılacak öğrencilerin uyması gereken kurallara duyuruda yer verdi.

Öğrenciler, imtihan öncesinde imtihan sistemine erişim için kullanılan tarayıcı pencere haricinde bütün uygulamalar kapatılacak. İmtihan devam ederken imtihan ekranında rastgele bir pencereye geçiş yapılamayacak. İmtihan anında diğer bir program, tarayıcı yahut sayfa açılması halinde öğrenciye ihtar bildirisi verilecek. Açılan program, tarayıcı yahut sayfa kapatılmaması durumunda öğrencinin o derse ilişkin imtihanı iptal edilecektir.

İmtihan Soruları ve Yanıtları Paylaşılmayacak!

Bakanlık imtihan soruları ve karşılıklarını internet, toplumsal medya, vb. platformlarda paylaşan öğrenciler hakkında yasal süreç başlatılacak. 6764 sayılı kanun kararlarına bakılırsa imtihan sorularını paylaşan öğrenci, imtihanın yapıldığı tarihten itibaren iki yıl müddetle bakanlık tarafınca yapılan (ehliyet imtihanları dahil) hiç bir imtihana aday olarak başvuramayacak ve katılamayacak.

AÖL 2. Devir İmtihanı Ne Vakit?

Ulusal Eğitim Bakanlığı takvimine göre Açık Lise 2. periyot imtihanları 1 Mart sabah saat 09.30’da başlayacak. Bakanlıktan yapılan ihtarda öğrencilerin yoğunluk oluşturmaması açından imtihanları çabucak sonrasındaki günlere yayarak katılmaları tavsiye edilmektedir. 10 gün sürecek Açık lise imtihanları 10 Mart saat 23.59’da sona erecek.

Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile bir arada AÖK Bilgi İdaresi Sistemi online imtihan kapasitesine giriş yaparak imtihan uygulamasına katılacaklardır. Sol tarafta bulunan menü sayesinde sorumlu olunan dersler görüntülenebilir ve imtihan başlatılabilir.

Çevrim İçi İmtihan Nasıl Yapılacak?

AÖL online imtihan uygulamasında öğrencilere oldukcatan seçmeli 4 seçenekli sorular yöneltilecektir. Her bir ders için 20 soru sorulurken, imtihanda bir test için belirlenen mühlet 25 dakikadır. Öğrenciler karşılık verdikleri soruya geri dönüş yapamazken, seçilen derse ilişkin imtihanı başlattıktan daha sonra etkin imtihan bitmeden öteki dersin imtihanı başlamaz. Adaylar istedikleri mühlet zarfında imtihanı sonlandırabilirken, imtihanı başlatan lakin hiç bir soruya karşılık vermeyen öğrenci imtihana girdi sayılacak ve o derse ilişkin puanı ”0” olacak.