AÖL imtihanları ne vakit yapılacak? Kayıt için son günler 2021 MEB deklare etti kayıt olmayanlar imtihanlara…

baboli

Global Mod
Global Mod
AÖL imtihanları ne vakit yapılacak? Kayıt için son günler 2021 MEB deklare etti kayıt olmayanlar imtihanlara…
Ortaöğretim eğitimlerini Açık Öğretim Liselerinde sürdüren öğrenciler için imtihan tarihleri belirtildi. Ulusal Eğitim Bakanlığı tam kapanma niçiniyle AÖL kayıt süreçlerine orta vermişti. 17 Mayıs itibariyle birinci defa kayıt yaptıracaklar ve kayıtlarını yenileyecek öğrenciler için sistem yeniden faal hale geldi. AÖL 3. periyot imtihanları 25 dakika sürecek. Öğrencilere sorumlu oldukları her dersten 20 adet soru yöneltilecek. Yanlışsız karşılıkların puan olarak karşılığı 5 (beş) olurken imtihanın değerlendirmesi 100 puan üzerinden yapılacak. AÖL kayıt yenileme süreçleri ders seçimi ve AÖL kayıt yenileme fiyatı yatırılarak yenilecek. AÖL kayıt yenileme ve 3. periyot imtihanları ne vakit? İşte İşte 2020-2021 MEB Açık Lise imtihan tarihleri…

Açık Lise 3. Periyot İmtihanları Ne Vakit?

Açık Öğretim Lisesi 3. periyot imtihanları 03-07 Temmuz 2021 tarihleri içinde düzenlenecek. Adaylar imtihanlara Açık Öğretim Kurumları (AÖK) Bilgi İdaresi sistemi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan daha sonra “ “Öğrenci Genel Bilgiler” başlığı altında bulunan “Online İmtihana Giriş” butonuna tıklayarak, “Online İmtihan Giriş ayrıntıları Ekranına” giriş yapacaklar. İmtihan ekranı 3 Temmuz sabah saat 09.30′ dan 7 Temmuz saat 23.59’a kadar etkin olacak.

AÖL Kayıtları Ne Vakit Sona Erecek?

Ulusal Eğitim Bakanlığından açıklanan takvime nazaran birinci kayıt ve kayıt yenileme süreçleri 17 Mayıs-11 Haziran tarihleri içinde gerçekleştirilecek. Kayıtların sona ermesine 4 gün kaldı. Adaylar ders seçimi ve kayıt yenileme fiyatını yatırarak kayıt yenileme süreçlerini tamamlayabilir. Fiyatlarını yatırıp otomatik olarak kayıt yenileme süreci gerçekleşmeyen öğrenciler imtihan bölgelerini denetim etmelidir.

Mazeretli Kayıtlar 18 Haziran’a Kadar Yapılabilecek!

Ulusal Eğitim Bakanlığı Hayat Uzunluğu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Açık Öğretim Okulları Kayıt Süreçleri temalı bir yazı yayınladı. Daire Lideri Dr. Ahmet Vefa Güler imzasıyla paylaşılan yazıda belirtilen kayıt tarihlerinde kayıt sürecini yapmayan öğrenciler için “ Bu tarihler içinde çeşitli niçinlerle kayıt süreçlerini yaptıramayan öğrenciler için mazerete bağlı birinci kayıt ve kayıt yenileme süreçlerinin 18 Haziran 2021 tarihi mesai bitimine kadar yapılması Başkanlığımızca uygun görülmektedir” tabirleri yer aldı.