AÖL imtihan uygulama takvimi! 2022 MEB Açık Lise 2. devir imtihanları online mı yoksa yüz yüze mi?

baboli

Global Mod
Global Mod
AÖL imtihan uygulama takvimi! 2022 MEB Açık Lise 2. devir imtihanları online mı yoksa yüz yüze mi?
AÖL 2. periyot imtihan tarihlerini içeren imtihan uygulama kılavuzu Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca belirtildi. Daha evvel Açık Öğretim Liselerinde eğitim alan öğrenciler için imtihanların “e-Sınav” halinde düzenleneceği bilgisi paylaşılmıştı. MEB yüzbinlerce kişiyi ilgilendiren imtihanlar hakkında yeni bir adım attı. İmtihanların Mart ayı içerisinde düzenleneceği bilgisi verilirken adaylar, 2. devir kıymetlendirme süreçlerinin çevrim içi mi yoksa yüz yüze mi yapılacağını gündemine aldı. Bakanlık açık lise imtihanlarında öğrencilere her dersten 20 soru yöneltirken bu soruların cevaplanması için 30 dakika imtihan mühleti veriyor. Ders muvaffakiyet geçme notu 45 (kırk beş) olurken imtihanlarda her gerçek cevabın puan olarak karşılığı 5 olarak belirlendi. Pekala AÖL 2. devir imtihanları ne vakit yapılacak? İşte MEB’den yapılan çevrim içi imtihan açıklaması…

MEB’den Çevrim İçi İmtihan Açıklaması Geldi!

Ulusal Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Lisesi resmi internet sayfasından ” Değerli Duyuru” biçiminde paylaşılan yazıda Açık Öğretim Okulları 2021-2022 eğitim öğretim yılı 2. periyot imtihanlarının 1 Mart tarihinde başlayıp 10 Mart’ta sona ereceği duyuruldu.

Daha evvel e-Sınav olarak düzenlenecek imtihanlar hakkında yeni bir karar alınarak imtihanların online (çevrim içi) olarak yapılacağı duyuruldu. Online imtihanlar AÖK Bilgi İdaresi Sistemi üzerinden gerçekleştirilecek.

Online İmtihanlara Giriş Nasıl Yapılır?

Açık Öğretim Lisesi ve Ortaokul imtihanları AÖK Bilgi İdaresi sistemiyle düzenleniyor. Üstte belirtilen tarihlerde imtihan ekranı açılırken adaylar sisteme T.C. kimlik numarası yahut öğrenci numarası ile birlikte şifreleriyle giriş yapıyor. Karşılarına gelen ekranda sol tarafta bulunan menü aracılığıyla imtihana girilecek ders seçilirken imtihan başlatılıyor.

Açık lise imtihanları 100 puan üzerinden değerlendirilirken yanlış cevaplanan sorular yanlışsız karşılıkları etkilemiyor. 20 soru üzerinden en az 9 soruya yanlışsız cevaplayan öğrenciler muvaffakiyet notu olan 45’i yakalarken dersi muvaffakiyetle tamamlamış sayılır. Online imtihanlarda irtibat kesinti, elektrik kesintisi vb. sebeplerle imtihana orta verildiğinde imtihana kalınan yerden devam ediliyor.

MEB Online İmtihanlar Öncesinde Öğrencileri Uyardı!

2. periyot yapılacak online imtihanlarla ilgili çabucak hemen kılavuz yayınlanmadı. İmtihan uygulama kılavuzunun yayınlanması ile birlikte imtihana ilişkin tüm ayrıntılar açıklanıyor. Fakat pandemi niçiniyle 2020-2021 eğitim öğretim yılında tüm Açık lise imtihanları çevrim içi olarak düzenlendi. Online imtihan ekranında öğrencileri tanımlayan kod bulunurken, soru paylaşımı, kopya çekilmesi üzere imtihan kurallarını ihlal eden durumlarda Bakanlık öğrencilerin imtihanlarını iptal edebilir.

3. Devir İmtihanları Temmuz Ayında Yapılacak!

Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleksel Açık Öğretim Lisesi 3. periyot imtihanları yayınlanan takvime nazaran Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Ulusal Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Açık Öğretim Kurumlarında bir yılda 3 defa imtihan düzenleniyor. Takvime nazaran önümüzdeki yıl 1. periyot imtihanları ise 2022 yılının Aralık ayında yapılacak. İşte MEB’in deklare ettiğı imtihan takvimi;

Açık Öğretim Ortaokulu-Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleksel Açık Öğretim Lisesi – III. Devir İmtihanı
2021-2022 AÖO – AÖL- AÖIHL-MAÖL/ 3
Temmuz 2022
(e-Sınav olarak
uygulanacaktır.)
Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleksel Açık Öğretim Lisesi- I. Periyot İmtihanı
2022-2023 AÖO- AÖL- AÖIHL- MAÖL/ 1
Aralık 2022
(e-Sınav olarak
uygulanacaktır.)

AÖL Mezuniyet Kuralları Nelerdir?

Açıktan aldıkları eğitim ile lise diploması sahibi olmak isteyen adayların yerine getirmesi gereken birtakım kaideler mevcuttur. Ulusal Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada mezuniyet kurallarında değişiklik yaptı. İşte aktüel mezuniyet koşulları;