AÖL 2. devir imtihanları online mi yapılacak? MEB’den kritik imtihan açıklaması geldi…

baboli

Global Mod
Global Mod
AÖL 2. devir imtihanları online mi yapılacak? MEB’den kritik imtihan açıklaması geldi…
Açık Liselerde eğitim alarak lise mezunu olma fırsatını kaçırmak istemeyenler kayıt tarihlerini araştırmaya başladı. Ulusal Eğitim Bakanlığı imtihanları bir eğitim devrinde toplam üç kere düzenleniyor. Kayıt yenileme yapmayan öğrenciler imtihanlara katılamıyor. Kayıt yenileme süreçleri ise ders seçimi ve kayıt fiyatının yatırılması ile gerçekleştiriliyor. 1. periyot imtihanlarının sona ermesinin akabinde gözler yeni kayıt takvimi için Bakanlığa çevrilmiş durumda. Öğrencilerin sıkça araştırdığı hususların başında ise imtihanların yüz yüze mi yoksa internet üzerinden mi yapılacağı geliyor. MEB’den öğrencilerin beklediği açıklama daha evvel gelmişti. Pekala AÖL 2. periyot imtihanları ne vakit, nasıl yapılacak? İşte yapılan o açıklama…

2. Periyot İmtihanları Yüz Yüze Ortamda Gerçekleştirilecek!

Ulusal Eğitim Bakanlığı 1. devir imtihanlarının internet üzerinden yapılacağını duyurduğu açıklamada ” Sınavlar, bu periyoda mahsus çevrim içi yapılacak.” sözünü kullandı. Okullar ve üniversitelerin açılması, açıköğretim fakültesi imtihanlarının yüz yüze yapılması ve başka eğitim öğretim faaliyetlerinin tam manasıyla başlaması üzere niçinler göz önünde bulundurulduğunda 2. periyot imtihanlarının yüz yüze yapılması bekleniyor. Hususla ilgili gelişme yaşandığında ayrıntılara bu haber üzerinden erişebilirsiniz.

AÖL Kayıt ve İmtihan Takvimi belirtildi Mı?

Açık Öğretim Lisesi 2. periyot imtihan ve kayıt takvimi çabucak hemen Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca duyurulmadı. İlerleyen günlerde imtihan tarihlerinin Bakanlık tarafınca netleştirilmesi bekleniyor. 2020-2021 eğitim öğretim yılında birinci kayıt ve kayıt yenileme süreçleri 4 Ocak-31 Ocak tarihleri içinde gerçekleştirilmişti.

Kayıt Yenileme Yapmayanlar İmtihanlara Giremeyecek!

2. devir imtihanlarına katılmak isteyen öğrencilerin sistem üzerinden kayıt yenileme süreci yapması mecburidir. Kayıt sürecini tamamlamayan öğrenciler periyot sonunda düzenlenen imtihanlara katılamazlar. Kayıt süreçleri AÖK Bilgi İdaresi sistemi üzerinden yapılırken öğrenciler ders seçimi ve kayıt fiyatını yatırarak süreçlerini tamamlayabilirler.

Yüz Yüze İmtihanlar Nasıl Yapılacak?

Ulusal Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi imtihanlarında öğrencilere sorumlu oldukları her ders için toplam 20 soru yöneltmektedir. Bu soruların cevaplanması için adaylara verilen mühlet ise 30 dakikadır. 100 puan üzerinden pahalandırılacak imtihanlarda ders geçme notu 45 olarak belirlenmiştir. Her yanlışsız yanıtın puan olarak karşılığı 5 (beş) iken en az 9 soruya gerçek cevap veren aday dersi muvaffakiyetle tamamlar. Açık Lise imtihanlarında yanlış yanıtlar yanlışsız cevapları etkilemez.