AÖL 2. devir imtihan takvimi! MEB’den Açık Öğretim Lisesi imtihanlarıyla ilgili kritik açıklama geldi!

baboli

Global Mod
Global Mod
AÖL 2. devir imtihan takvimi! MEB’den Açık Öğretim Lisesi imtihanlarıyla ilgili kritik açıklama geldi!
AÖL imtihanları için yüzbinlerce Açık Öğretim Lisesi öğrencisinin geri sayımı başladı. Şubat ayının yarısı geride kalırken, adaylar imtihanların ne vakit ve nasıl yapılacağını merak ediyor. Ulusal Eğitim Bakanlığı, tarafınca daha evvel yapılan açıklamalarda Açık Lise 2. periyot imtihanlarının e-Sınav salonlarında gözetmen eşliğinde yapılacağı duyurulmuştu. MEB Mart ayında yapılacak imtihanlarla ilgili kritik bir açıklama yaptı. AÖL kayıtlarının sona ermesiyle gözler imtihanlara çevrildi. Bakanlık Açık Lise imtihanlarında öğrencilere 20 soru yöneltirken bu soruların cevaplanması için adaylara 30 dakika imtihan mühleti veriyor. Yanlışsız yanıtlanan her sorunun puan olarak karşılığı 5 (beş) olarak hesaplanırken ders geçme notu ise 45 belirlendi. Pekala AÖL imtihanları online mı, yüz yüze mi? İşte MEB’den yapılan açıklamanın bilgileri…

2022 AÖL 2. Dönem İmtihan Tarihleri Aşikâr Oldu!

Ulusal Eğitim Bakanlığı, daha evvel imtihanların Mart ayında yapılacağını yayınlanan imtihan takvimi ile duyurmuştu. İmtihan takviminde değişiklik yapılmadı lakin imtihanın nasıl yapılacağı öğrencilere belirtildi. Açık Öğretim Lisesi 2. periyot imtihanları 1 Mart saat 9.30’da başlayacak ve 10 Mart gününe kadar sürecek. Öğrenciler istedikleri vakit diliminde sorumlu oldukları derslerin imtihanlarına katılabilirler.

MEB İmtihanların Online Yapılması sonucu Aldı!

Bakanlık daha evvel yapılan açıklamada AÖL 2. periyot imtihanlarının ehliyet imtihanlarında olduğu üzere e-Sınav salonlarında elektronik olarak yapılacağını duyurmuştu. Yeni yapılan açıklamada ise imtihanların pandemi periyodunda olduğu üzere online (çevrim içi) yapılması sonucunı aldı. Öğrenciler Mart ayında yapılacak imtihanlara konutlarından bilgisayar, tablet yahut telefonları ile online olarak katılabilecek.

Çevrim İçi İmtihanlar Nasıl Yapılıyor?

Online yahut öteki bir ismiyle çevrim içi imtihanlarda her öğrencinin eğitim aldığı sınıfa bakılırsa sorular yöneltiliyor. Adaylar kayıt yenileme yapılırken ders seçiminde belirttikleri derslerin imtihanına katılıyor. Ulusal Eğitim Bakanlığı, imtihan uygulama kılavuzunda yer alan bilgilere nazaran online imtihanlar 20 soru, 30 dakikadan oluşmaktadır.

100 puan üzerinden kıymetlendirme yapılırken gerçek yahut yanlış cevaplanan sorular birbirlerini etkilemiyor. Ulusal Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre Açık Liselerde ders geçme notu 45 (kırk beş) olarak belirtildi. Bu durumda en az 9 soruya gerçek cevap veren Açık Lise öğrencisi dersi muvaffakiyetle tamamlamış oluyor.

Açık Lise Online İmtihanlara Giriş Nasıl Yapılır?

Ulusal Eğitim Bakanlığının üstte belirttiği tarihlerde AÖK Bilgi Prosedürü sistemi üzerinden imtihan ekranına giriş yapılıyor. Sol tarafta bulunan menü sayesinde sorumlu olunan dersleri nazarann adaylar, istedikleri dersi seçerek imtihanı başlatıyor. İmtihan esnasında bilgi paylaşımı yapılması, soruların kayıt edilmesi, fotoğraflanması üzere durumlar yasaktır. 3. devir imtihanlarının nasıl yapılacağı çabucak hemen duyurulmadı. Fakat isteyen adaylar imtihan takvimine aşağıdan ulaşabilirler.