AÖF kayıtları ikince sefer uzatılacak mı? Açıköğretim Fakültesi güz devri imtihanları internetten mi?

baboli

Global Mod
Global Mod
AÖF kayıtları ikince sefer uzatılacak mı? Açıköğretim Fakültesi güz devri imtihanları internetten mi?
Anadolu Üniversitesi 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz periyodundan itibaren 4 periyot kayıt yenileme yapmayan öğrencilerinin kayıtlarının silineceğini duyurmuştu. Üniversite tarafınca yayınlanan birinci takvime göre yeni kayıt ve kayıt yenileme süreçleri 8 Ekim Cuma günü sona erecekti. Alınan yeni karar doğrultusunda ANADOLUYÖS, İkinci Üniversite ve kayıt yenileme süreçleri için son tarih 17 Ekim olarak belirlendi. Tarihlerin sona ermesiyle birlikte süreç yapmayı unutan binlerce aday yeni bir atak gelip gelmeyeceğini araştırmaya başladı. Güz yarıyılı canlı ders aktiflikleri 18 Ekim tarihinden itibaren başlayacak. Derslerin başlaması ile bir arada adaylar imtihanların yüz yüze mi yoksa online mı yapılacağını merak ediyor. Anadolu Üniversitesinden beklenen açıklama geldi. Pekala AÖF ek kayıt yenileme yapılacak mı? İşte Açıköğretim Fakültesiyle ilgili yaşanan son gelişmeler…

AÖF Kayıt Yenileme Uzatılacak Mı?

Anadolu Üniversitesi 2021-2022 eğitim öğretim yılında yayınladığı birinci takvimde kayıt süreçlerinin 8 Ekim’de sona ereceğini duyurmuş daha sonrasında ise bu tarihi 17 Ekim’e çekmişti. Açıköğretim Fakültesinin kayıt yenileme tarihlerinin uzatılması yahut ek bir kayıt yenileme yapılması için bir açıklaması bulunmuyor.

Güz Periyodu Vize İmtihanları Nasıl Yapılacak?

Açıköğretim Fakültesi geride bıraktığımız eğitim devrinde koronavirüs sebebiyle vize (ara sınav) ve devir sonu imtihanlarını internet üzerinden tamamlamıştı. Hadise sayılarındaki düşüş sebebiyle yaz okulu imtihanları ise yüz yüze imkanlarla yapıldı. Yeni eğitim periyodunda Anadolu Üniversitesinin yayınladığı takvime bakılırsa orta imtihanlar 27-28 Kasım tarihlerinde, periyot sonu olarak bilinen final imtihanları ise 8-9 Ocak 2022 tarihlerinde yüz yüze olarak yapılacak. İşte takvim;

Anadolu Üniversitesi Canlı Derslere Başladı!

2020-2021 güz yarılı canlı ders faalleri 18 Ekim itibariyle başladı. Öğrenciler canlı derslerin yapılacağı gün ve saati Anadolum eKampüs’te bulunan takvim kısmından ayrıntılı olarak inceleyebilir. Açıköğretim sistemine e-devlet yahut öğrenci numarasıyla giriş yapan adaylar sol kısımda bulunan menü sayesinde canlı ders aktifliklerine katılabilir.

Anadolu Üniversitesi Öğrencileri Uyarmıştı!

17 Nisan’da resmi gazetede yayımlanan kanuna göre açık öğretim sisteminde üst üste dört devir kayıt yenileme yapmayan öğrencilerin programdan ilişiği kesileceği bilgisi paylaşılmıştı. 2020-2021 eğitim yılından itibaren 4 devir kayıt yenileme süreci yapmayan öğrencilerin 2021-2022 öğretim yılında kayıtları silindi.

Ders Geçme Notu 35 Olarak Belirlendi!

Her yıl yeni eğitim periyodunun başlaması ile bir arada AÖF öğrencilerinin en hayli merak ettiği hususların başında ders geçme notu geliyor. Anadolu Üniversitesi 2020 yılı itibariyle ders geçme notunu 35 olarak belirledi. Güz periyodunda orta imtihanların periyot sonu not ortalamasına tesiri yüzde 25 olurken periyot sonu final imtihanları ise yüzde 75 tesir edecek. Ders ortalaması 35’in altında olan öğrenciler FF harf notu ile dersten kalmış olacak. İşte Anadolu Üniversitesi harf notları ve manaları;