AÖF imtihanları online mı yapılacak? AÜ bahar periyodu 2021-2022 akademik takvimi belirtildi!

baboli

Global Mod
Global Mod
AÖF imtihanları online mı yapılacak? AÜ bahar periyodu 2021-2022 akademik takvimi belirtildi!
Üniversite eğitimlerini açıktan sürdüren AÖF öğrencileri için bahar periyodu 7 Şubat tarihinde başlayacak ve 15 hafta sürecek. Periyot içerisinde adaylar birinci vakit içinderda orta imtihanlara katılacak. Vize imtihanı olarak da bilinen orta imtihanlarda öğrencilere her dersten 20 soru yöneltilirken bu soruların cevaplanması için adaylara 30 dakika verilecek. Anadolu Üniversitesi senato sonucu gereği devir sonunda adayların bir dersi muvaffakiyetle tamamlaması için ortalamasının en az 35 ve üzeri olması gerekmektedir. Bahar devri orta imtihanları not ortalamasına yüzde 30, periyot sonunda yapılacak final imtihanları ise yüzde 70 tesir edecek. Açıköğretim Fakültesi bahar devri imtihanına girecek öğrenciler imtihanların yüz yüze mi online mı olacağını gündemlerine aldı. Öğrencilerin beklediği akademik takvim üniversite tarafınca belirtildi. Pekala AÖF imtihanları ne vakit, nasıl yapılacak? İşte yapılan o açıklama…

Açıköğretim İmtihanları Yüz Yüze Yapılacak!

Anadolu Üniversitesi 2021-2022 eğitim öğretim yılı bahar devri imtihanları yüz yüze imkanlarla okullarda gerçekleştirilecek. Adayların imtihana katılacakları okullar imtihan giriş yerlerinin açıklanması ile muhakkak olacak. Yeni Açıköğretim imtihan takvimine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

• Bahar Devri Orta (vize) imtihanları 02-03 Nisan tarihinde,

• Bahar Devri Periyot Sonu (final) imtihanları 21-22 Mayıs’ta,

• Yaz Okulu İmtihanları (güz ve bahar dönemi) 13 Ağustos tarihinde düzenlenecek.
İkaz: Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri mezuniyet için telafi yahut bütünleme imtihanı düzenlemiyor. Başarısız olan öğrenciler için yaz okulu imtihanları düzenlenmektedir.

AÖF İmtihanları Nasıl Düzenleniyor?

Öğrenciler kayıt yenileme süreçlerinde gerekli krediyi tamamlamaları için ders seçimi yapmaktadır. Adaylar bu ders seçiminde belirlenen derslerden sorumlu tutulur. Sorumlu olunan her bir ders için adaylara 20 sorudan oluşan bir test uygulanır. Her bir imtihan için adaya 30 dakika imtihan müddeti verilir. Rastgele bir dersi muvaffakiyetle tamamlamak için Anadolu Üniversitesinin belirlediği muvaffakiyet alt hudut notu 35’dir. Bu notun altında olan öğrenci başarısız sayılır. Lakin ortalaması 2.00’ın üzerinde olan öğrenciler öteki kriterleri yerine getirdiğine şartlı olarak dersi geçmiş sayılır.

Şartlı Ders Geçme Nedir?

Yapılan final imtihanlarının akabinde harf notu CD, DC ve DD olan öğrenciler şayet not ortalamaları 2.00’ın üzerindeyse bu dersten sorumlu tutulmaz. Lakin Genel Not Ortalaması 2.00’ın altında ve CD,DC, DD harf notu bulunan adaylar bu dersleri vermekle sorumludur. İşte 2022 AÖF Mezuniyet koşulları;

• 2 yıllık (ön lisans) kısımları için 120 AKTS kredi,

• 4 yıllık (lisans) kısımları için 240 AKTS kredi,

• Genel Not Ortalaması (GNO) 2.00 ve üzeri olması,

• FF,DZ ve YZ Harf notunun bulunmaması.