AÖF imtihan sonuçları tarihi! Anadolu Üniversitesi İktisat ve İşletme Fakültesi takvimini deklare etti!

baboli

Global Mod
Global Mod
AÖF imtihan sonuçları tarihi! Anadolu Üniversitesi İktisat ve İşletme Fakültesi takvimini deklare etti!
Üniversite eğitimlerini açıktan sürdüren milyonlarca Açıköğretim ve İktisat Fakültesi öğrencisi bu hafta sonu düzenlenen imtihanlara katıldı. AÖF orta imtihanları periyot sonu ortalamasına yüzde otuz (30) tesir edecek. Anadolu Üniversitesi ders geçme notunu geçtiğimiz periyot 35 puan olarak değiştirdi. Orta imtihan olarak da bilinen vize imtihanlarında kıymetlendirme süreçleri 100 puan üzerinden yapılırken, 4 yanlış yanıt 1 gerçek cevabı puan hesaplamasında saf dışı bırakıyor. Açıköğretim vize imtihanı soru ve yanıt anahtarının erişime açılmasıyla öğrencilerin imtihan sonuçları merakı giderek arttı. İmtihanda sorulara verdikleri karşılıkları hatırlamaya çalışan öğrenciler geçer not alıp almadıklarını sorguluyor. Anadolu Üniversitesi 2021-2022 eğitim öğretim yılı imtihan takvimini deklare etti. Pekala AÖF imtihan sonuçları ne vakit, nereden sorgulanır? İşte sonuçların ilan edileceği tarih…

Anadolu Üniversitesi 2021-2022 Akademik Takvimi deklare etti!

Anadolu Üniversitesi vize imtihanlarının sona ermesiyle yapılacak öbür imtihanların tarihlerde merak konusu oldu. Orta imtihanların akabinde öğrenciler 08-09 Ocak 2022 tarihinde güz devri devir sonu (final) imtihanlarına katılacak. İşte üniversite tarafınca açıklanan akademik takvim;

Bahar Devri Orta İmtihanları 02-03 Nisan 2022

Bahar Periyodu Devir Sonu İmtihanları 21-22 Mayıs 2022

Yaz Okulu İmtihanları 06 Ağustos 2022

AÖF İmtihan sonuçları Ne Vakit Açıklanacak?

Anadolu Üniversitesi geride bıraktığımız periyotta imtihanları koronavirüs önlemleri niçiniyle online olarak gerçekleştirmişti. Bu devrin birinci imtihanları yüz yüze olarak gerçekleştirildi. Bu sebepten ötürü imtihanın kıymetlendirme süreçlerinin geçtiğimiz periyoda bakılırsa daha uzun sürmesi bekleniyor. AÖF orta imtihan sonuçlarının Aralık ayının ikinci haftası erişime açılması öngörülüyor.

İmtihan sonuçları e-Kampüs Üzerinden Açıklanacak!

Anadolu Üniversitesi, AÖF güz periyodu orta imtihan sonuçları anadolu.edu.tr adresi üzerinde bulunan Anadolum e-Kampüs üzerinden sorgulanabilecek. Dileyen öğrenciler buradan direkt olarak sayfaya ulaşarak ” Üniversite Kimliğiyle Giriş Yap, Öbür Kullanıcı girişi ve e-Devlet giriş seçeneği ile bir arada imtihan sonuçlarını öğrenebilirler.

İmtihanın Değerlendirmesi Nasıl Yapılır?

Anadolu Üniversitesi orta imtihan ve devir sonu imtihanları 100 puan üzerinden kıymetlendirilir. AÖF imtihanlarında öğrencilere 20 soru yöneltilir. Bu soruların puan olarak karşılığı (5) beştir. İmtihanlarda puan hesaplaması yapılırken 4 yanlış yanıt 1 gerçek karşılığı eler ve puan hesaplaması buna nazaran yapılır. Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesi aldığı kararda ders geçme notunu 35 olarak belirlemiştir. Bu notun altında kalan öğrenciler FF harf notu alır.

AÖF Mezuniyet Koşulları Nelerdir?