AÖF final imtihanları ne vakit yapılacak? 2022 Anadolu Üniversitesi güz devri akademik takvimi…

baboli

Global Mod
Global Mod
AÖF final imtihanları ne vakit yapılacak? 2022 Anadolu Üniversitesi güz devri akademik takvimi…
Çalışan yahut örgün eğitim alamayan yüzbinlerce öğrenci tercihini Açıköğretim fakültelerinden yana kullanılıyor. Anadolu Üniversitesi ise hem öğrenci sayısı tıpkı vakitte kapsamlı dersleriyle her kayıt devrinde adaylar tarafınca sıkça tercih ediliyor. 2021-2022 eğitim öğretim yılı bahar ve güz devri olarak ikiye ayrılıyor. bu vakitte orta imtihan, periyot sonu ve yaz okulu imtihanları gerçekleştiriliyor. Güz periyodu orta imtihanlarının geride kalması ile bir arada gözler yapılacak periyot sonu imtihanlarına çevrildi. Anadolu Üniversitesi aldığı karar ile bir arada ders geçme notunu 35’e yükseltmişti. Orta imtihan sonuçları muvaffakiyet ortalamasına yüzde 30 tesir ederken final imtihanları yüzde 70 tesirli olacak. Açıköğretim Fakültesi imtihan takvimi İktisat ve İşletme öğrencileri için resmi siteden yayımlandı. Pekala 2021-2022 AÖF final imtihanları ne vakit? İşte AÖF devir sonu imtihan tarihleri…

AÖF Güz Devri Final İmtihanları Ne Vakit?

Öğrencilerin tabiriyle final imtihanı olarak isimlendirilen devir sonu imtihanları 2022 yılının birinci haftasında 08-09 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek. Pandemi niçiniyle geçtiğimiz sene çevrimiçi olarak düzenlenen imtihanların tamamı bu yıl yüz yüze yapılacak. ötürüsıyla öğrenciler final imtihanlarına sınav merkezlerinde katılacak. İşte üniversite tarafınca yayınlanan 2021-2022 imtihan takvimi;

Anadolu Üniversitesi Final İmtihanları Nasıl Yapılacak?

Açıköğretim Fakültesi 2021-2022 eğitim öğretim yılı orta imtihanlarında olduğu final imtihanlarında öğrencilere sorumlu olunan her ders için 20 soru yöneltecek. İmtihan mühleti 25 dakika olarak belirlenirken final imtihanları not ortalamasına yüzde 70 olarak tesir edecek. Final imtihanlarında 35 olan muvaffakiyet notunu yakalayan öğrenciler sorumlu oldukları dersleri muvaffakiyetle tamamlamış olacak. İmtihanların değerlendirmesi yapılırken 4 yanlış karşılık 1 yanlışsız cevabı saf dışı bırakacak.

AÖF Mezuniyet Koşulları Nelerdir?

Anadolu Üniversitesinde açıktan eğitim alan öğrencilerin mezun olabilmeleri için genel not ortalamasının 2.00 ve üzerinde olması gerekmektedir. Bu muvaffakiyet sonunun altında kalan lisans ve ön lisans kısımlarından mezun olamaz. İşte 2021-2022 Açıköğretim Fakültesi mezuniyet kriterleri;

Ön lisans (2 yıllık) eğitim alanlar için 120 AKTS kredilik ders seçimi,

Lisans (4 yıllık) eğitim alanlar için 240 AKTS kredilik ders seçimi,

Genel Not Ortalamasının (GNO) 2.00 ve üzerinde olması,

Öğrencilerin FF, DZ ve YZ harf notuna sahip olmaması.