AÖF final imtihanları ertelenecek mi? Anadolu Üniversitesi Açıköğretim imtihanları çevrimiçi…

baboli

Global Mod
Global Mod
AÖF final imtihanları ertelenecek mi? Anadolu Üniversitesi Açıköğretim imtihanları çevrimiçi…
Türkiye genelinde Anadolu Üniversitesi ile bir arada yaklaşık 4.5 milyon öğrenci açıktan üniversite eğitimi alıyor. İmtihanlar tüm vilayetlerde gerçekleştirilirken pandemi periyodunda imtihanlar çevrim içi imkanlarla düzenlenmişti. Açıköğretim Fakültesi 2021-2022 eğitim öğretim yılında olay sayılarının düşmesi göz önünde bulundurularak imtihanları yüz yüze olarak düzenlemişti. Hadise sayılarının 29 Aralık tarihi itibariyle tekrar 36 bin düzeylerine çıkması öğrencileri endişelendirdi. İmtihanların nasıl yapılacağını araştırmaya başlayan adaylar yeni yılda yapılacak periyot sonu imtihanlarını gündemlerine aldı. Açıköğretim Fakültesi online imtihanlarda öğrenciler sorumlu oldukları her dersten 20 soru yöneltirken 30 dakika imtihan mühleti veriyor. Yüz yüze imtihanlarda ise öğrenciler tüm imtihanlara birebir gün katılıyor. Pekala 2021-2022 AÖF final imtihanları ertelenecek mi? İşte mevzuyla ilgili yaşanan son gelişmeler…

Anadolu Üniversitesi AÖF İmtihanları Ertelenecek Mi?

Anadolu Üniversitesi 2021-2022 eğitim öğretim yılı imtihan takvimini yayınladı. Takvime bakılırsa güz devri final imtihanları 08-09 Ocak tarihleri içinde gerçekleştirilecek. Açıköğretim Fakültesi takviminde yer alan detay ise öğrencilerin dikkatinden kaçmadı.

Yapılan açıklamada ” Sınav tarihleri Mili Eğitim Bakanlığı, ÖSYM tarafınca yapılan imtihanlar ve pandemi durumuna göre değişebilir.” tabirleri yer alıyor. çabucak hemen üniversiteden imtihanların yüz yüze mi yoksa online mı yapılacağına ait resmi bir açıklama gelmedi. Hususla ilgili yeni bir gelişme yaşandığında ayrıntılara bu haber üzerinden ulaşabilirsiniz.

AÖF Online İmtihanlar Nasıl Yapılıyor?

Anadolu Üniversitesinin final imtihanları için önünde iki seçenek bulunuyor. Pandemi devrinde imtihanlar ertelenmemiş ve çevrim içi imtihan otomasyonu üzerinden öğrenciler imtihanlara katılmıştı. Açıköğretim Fakültesi, daha evvel yaptığı online imtihanlarda ders geçme notunu 35 olarak belirlerken, öğrencilere toplam 20 imtihan sorusu yöneltmişti. Online imtihanlarda 4 yanlış yanıt 1 hakikat cevabı eliyor. Çevrim içi imtihan otomasyonuna öğrenciler e-Devlet üzerinden yahut öğrenci numarası ve şifresiyle giriş yapabiliyorlar.

Final İmtihanları Ortalamaya %70 Tesir Edecek!

AÖF orta imtihanları 27-28 Kasım tarihlerinde düzenlenmişti. Vize imtihanı olarak da bilinen orta imtihanlar devir sonu ortalamasına yüzde 30 tesir edecek. 08-09 Ocak 2022 tarihlerinde düzenlenecek devir sonu imtihanlarının ortalamaya tesiri ise %70 olacak.

100 puan üzerinden değerlendirmeye alınacak imtihanlarda öğrencilerin ders geçmeleri için en az 35 (otuz beş) puan alması gerekmektedir. AÖF final imtihanı sonuçları duyurulduktan daha sonra öğrencilerin harf notları belirlenecek. FF harf notuna sahip öğrenciler başarısız sayılır. İşte Anadolu Üniversitesi tarafınca açıklanan mezuniyet kaideleri;