AÖF, AUZEF ve CET AÖF imtihan takvimi belirtildi! 2022 Açıköğretim imtihanları online mı yapılacak?

baboli

Global Mod
Global Mod
AÖF, AUZEF ve CET AÖF imtihan takvimi belirtildi! 2022 Açıköğretim imtihanları online mı yapılacak?
Anadolu Üniversitesi 21 Şubat’ta, İstanbul Üniversitesi 25 Şubat’ta ve son olarak Atatürk Üniversitesi kayıt yenileme süreçleri 27 Şubat tarihinde sona erecek. Kayıt yenileme süreçlerini tamamlayan Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, imtihan tarihlerini araştırmaya başladı. AUZEF ve CET AÖF’te başarısız öğrenciler için periyot sonunda bütünleme yahut mazeret imtihanları düzenlenirken Anadolu Üniversitesi yalnızca yaz okulu imtihanı düzenlemektedir. Açıktan 4 yıllık lisans yahut 2 yıllık ön lisans programlarından mezun olmak isteyen öğrenciler bu periyot içerisinde orta imtihan olarak bilinen vize ve devir sonu olarak bilinen final imtihanlarına katılacak. Pekala CET AÖF, AUZEF ve AÖF imtihanları online mı? İşte üniversitelerden yapılan o açıklamalar…

Anadolu Üniversitesi AÖF İmtihanları Yüz Yüze Yapılacak!

Anadolu Üniversitesi güz devrinde olduğu üzere bahar periyodunda de imtihanlar yüz yüze olarak gerçekleştirilecek. İmtihanlardan 1 hafta evvel imtihan yerlerini içeren imtihan giriş dokümanları öğrenciler için ilan edilecek. İşte Anadolu Üniversitesi Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesi imtihan takvimi;

Bahar Devri Orta İmtihanı 02- 03 Nisan 2022

Bahar Periyodu Periyot Sonu İmtihanı 21- 22 Mayıs

Yaz Okulu İmtihanı 13 Ağustos 2022

AÖF imtihanlarında öğrencilere sorumlu oldukları her dersten 20 soru sorulacak. Soruların cevaplanması için imtihan müddeti 30 dakika olarak belirlendi. Vize imtihanları yıl sonu not ortalamasına %30 tesir ederken devir sonu final imtihanları not ortalamasına %70 etkileyecek. Periyot sonu ortalaması 35’in üzerinde olan adaylar muvaffakiyetle dersi tamamlamış olacak.

AUZEF İmtihan Takvimi Aşikâr Oldu!

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi bahar periyodu imtihan programı muhakkak oldu. Öğrenciler bahar yarıyılında orta devir ve bitirme imtihanlarına katılacak. İmtihanlar kararında başarısız olan öğrenciler için telafi imtihanları ve mezuniyete üç ders imtihanları düzenlenecek. İşte 2022 AUZEF imtihan takvimi;

Orta Periyot (Vize) İmtihanları 16 – 17 Nisan 2022

Yarıyıl Sonu (Bitirme Sınavları) 04 – 05 Haziran 2022

Yarıyıl Sonu (Telafi Sınavları) 02 – 03 Temmuz 2022

Mezuniyete Üç Ders İmtihanı 24 Temmuz 2022

AUZEF imtihanlarında orta imtihan puanının not ortalamasına tesiri %40 iken devir sonu imtihan puanı %60 belirleyicidir. AUZEF imtihanlarında öğrencilere her dersten 20 soru yöneltilirken bu soruların cevaplanması için 30 dakika imtihan mühleti tanınır. AUZEF ders geçme notu sonu 35’dir.

CET AÖF Kayıt Yenileme Süreçleri Sürüyor!

Erzurum Atatürk Üniversitesi AÖF kayıt mazeretli kayıt yenileme süreçleri devam ediyor. Öğrenciler mazeretli kayıtlarını internet üzerinden 27 Şubat tarihine kadar gerçekleştirebilirler. Üniversiteden yapılan açıklamada CET AÖF vize ve final imtihanlarının üç oturum halinde düzenleneceği bilgisi paylaşıldı. İşte CET AÖF akademik takvimi;