Antalya’da yaşlı ikili, yanan konutlarının yerine 17 günde yenisi teslim edildi

baboli

Global Mod
Global Mod
Antalya’da yaşlı ikili, yanan konutlarının yerine 17 günde yenisi teslim edildi
Karaöz Mahallesi’nde ormanda çıkan ve kısa müddette yerleşim yerlerine ulaşan yangında büyük kısmı kullanılamaz hale gelen konutlarının sağlam kalan bir odasında yaşamaya başlayan 70 yaşındaki Ayşe ile 80 yaşındaki İbrahim Deniz’in 10 Ağustos’ta üretimine başlanan yeni konutları 27 Ağustos’ta tamamlandı.

Tek katlı, yöresel mimariye uygun ve felçli Ayşe Deniz’in daha rahat yaşayacağı biçimde inşa edilen konut, çağdaş eşyalarla donatıldı. Bahçesine de meyve ağaçları ile zerzevat dikilen konut, Deniz çiftine teslim edildi.

Daha evvel yanan meskenini terk etmek istemeyen fakat gördükten daha sonra tereddüt etmeden yeni meskenlerine yerleşen çift, hisli anlar yaşadı.

“bu biçimde bir mesken aklımdan bile geçmezdi”

Meskeninin kapısını AA takımına açan İbrahim Deniz, yeni konutlarını epey sevdiklerini söylemiş oldu.

Kendilerine bu biçimde bir konutu kazandırdıkları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Kurum başta olmak üzere takviyede bulunan herkese teşekkür eden Deniz, “Hayata bir daha başladık, yeni doğmuş üzereyim. Bizi gençleştirdiler. Çok sağ olsunlar. Hislerimizi anlatacak kelam bulamıyorum.” dedi.

Bakan Kurum’un ziyaretinde kendisine mesken yapacağını söylemiş olduğinde bu kadar kısa müddette biteceğine inanmadığını lisana getiren Deniz, “Bu konutu 17 günde bitirdiler, yaptılar, çaktılar, gece gündüz çalışıp bize teslim ettiler. Bu kadar kısa müddette biteceğini hiç düşünmezdim, 2-3 ay sürer derdim fakat 17 günde bitti. Verdikleri kelamı tuttular. Para isteselerdi, verecek param yoktu. 65 yaş aylığımla geçiniyorum. Yemeğimiz de geldi. Allah razı olsun devletimizden, daha ne yapsın devletimiz.” sözlerini kullandı.

Eşiyle konuta birinci geldiklerinde hisli anlar yaşadıklarını anlatan Deniz, buradan eski meskenine bakınca keyiflendiğini söylemiş oldu.

Konutun felçli eşine bakılırsa dizayn edildiğini belirten Deniz, kelamlarını şu biçimde sürdürdü:

“Her şeyi düşünmüşler. Eşim hiç zorluk çekmeden konuttan çıkıp otomobile binebiliyor. Evvelce 4-5 kişi güç çıkarıyorduk, artık tek kişi çıkarıyoruz. Banyo, tuvalet eşime nazaran yapılmış. Sıcak suyu var, son model bir mesken yapmışlar. Çok hoş olmuş. Çamaşır, bulaşık makinemiz, buzdolabımız, televizyonumuz, her şeyimiz var. Artık eşime daha da düzgün bakarım. bu biçimde bir konut aklımdan bile geçmezdi, dışarısı taştan, bu mesken yanmaz.”

Deniz, çocuklarının olmadığını ve Bakan Kurum’u evlatları üzere gördüklerini kaydetti.

İnsanların meskeni merak ettiğini ve gelip görmek isteyenlerin olduğunu anlatan Deniz, en kısa müddette başka mağdurların da yeni konutlarına kavuşması temennisinde bulundu.

Ayşe Deniz de hayal edemeyeceği bir meskene kavuştuğunu belirtti. Meskeni hayli beğendiğini lisana getiren Deniz, bu biçimde imkanlara hayatında birinci sefer sahip olduğunu tabir etti.

Deniz çifti, kendilerine bu sevinci yaşatan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eşi Emine Erdoğan ile konutlarında konuk etmek istediklerini söylemiş oldu.

KAYNAK: AA