Angelo Sagal’dan Erol Bulut ve takımına övgü dolu kelamlar

Semedov

New member
Bolu’daki Karaçayır Tesisleri’nde yeni dönem hazırlıklarını sürdüren kırmızı-siyahlı grubun 28 yaşındaki kanat oyuncusu, AA muhabirine açıklamada bulundu.

Kampta kısa geçen müddette epey verimli çalıştıklarını ve güçlü bir idman temposu yaşadıklarını belirten Sagal, “Bu süreç biz futbolcular için gerekli olan bir durum. Yeni döneme âlâ hazırlanmamız gerekiyor. Grup olarak yeni hocamıza alışma sürecimiz devam ediyor. Yavaş yavaş yeni gruba alışıyoruz. Şu an kampın çok yeterli geçtiğini söyleyebilirim.” tabirlerini kullandı.

Geçtiğimiz dönem Yukatel Denizlispor’da oynayan ve gösterdiği performansla ekibin dikkati çeken isimlerinin başında gelen Sagal, yeni kadrosunda epeyce düzgün karşılandığını lisana getirdi.

Gaziantep’teki arkadaşlarının çalışma formuna uygun beşerler olduğunu vurgulayan Şilili kanat oyuncusu, teknik yöneticileri Erol Bulut’un kendilerinden ağır çalışmalarını istediğini ve grup olarak bu doğrultuda hareket ettiklerini aktardı.

Kadrodan kimi isimlerin ayrıldığını ve kendisiyle birlikte yeni transferlerin eklendiğini hatırlatan Sagal, her geçen gün daha âlâ bir ahenk yakaladıklarının altını çizdi.

– “Bu dönem daha güzel olacağım”

Angelo Sagal, geçtiğimiz dönem Denizlispor’da şahsi performansını beğendiğini ve gelecek dönem yeni grubunda daha yeterli işlere imza atacağını tabir etti.

Denizlispor’da düzgün çalışmalarına karşın kümede kalmayı başaramadıklarını belirten Sagal, “Geçen dönem kadrom küme düştü ancak artık yeni bir kadrodayım. Bu sene geçen yıldan daha güzelini yapmaya ve daha âlâ oynamaya çalışacağım. Hem kent hem kadro için arkadaşlarımla daha uygununu yapmaya çalışacağız. Benim için ferdi performanstan daha değerli olan grubun performansı. Zira ekip düzgün olursa doğal olarak ferdî performans da daha güzel oluyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’ye gelmedilk evvel burada kalıcı olmayı hedeflediğini vurgulayan deneyimli oyuncu, “Türkiye’de kalıcı olmayı başardım. Denizli’ye geldim lakin maalesef grup küme düştü. Ekibim küme düşmüş bulunmasına karşın ben daha âlâ bir kadroya gelerek Türkiye’de kalıcı olma amacımı gerçekleştirmiş oldum. Yeni amacım burada kalıcı olarak daha ilerilere gidebilmek.” diye konuştu.

Transfer sürecinde birfazlaca gruptan teklif aldığını fakat kendisini en epeyce isteyen kulübün Gaziantep olduğunu anlatan Sagal, şu biçimde devam etti:

“Bir futbolcu için kulüp seçerken en kıymetli şeylerden biri sizi ne kadar istedikleridir. Menajerimle de konuştum o da tıpkı fikirde. Kulübe gittiğinizde lider ya da idare sizi istiyordur fakat hoca istemiyordur yahut hoca istiyordur lakin lider ya da idare istemiyordur. Ben buraya gelmedilk evvel bana söylenen şey hem hocanın birebir vakitte idare ve liderin beni istediğiydi. Teklifler aldım ancak burayı tercih etmemde en büyük sebeplerden biri buydu. Hem idare hem hoca beni istedikleri için Gaziantep’i tercih ettim.”

– “Erol hoca hayli istekli ve çalışkan”

Sagal, Erol Bulut ve grubunun hem çalışkan birebir vakitte istekli olduğunu söylemiş oldu.

Üstün Lig’i epeyce sert ve şiddetli bulduğunu vurgulayan Sagal, karşısında oynadıkları beklere karşı epeyce zorlandığını lisana getirdi.

Fizikî açıdan Türkiye’de kuvvetli olmanın ehemmiyetine değinen Şilili oyuncu, “Bu durum benim ortasında biraz düzgün oldu diyebilirim zira bir futbolcu olarak fizikî istikametimi de geliştirmem gerekti. ötürüsıyla bu durum aslında bana yardımcı oldu.” formunda görüş belirtti.
Performansını artırmak ismine her vakit hayli çalıştığını lisana getiren Sagal, teknik yönetici Erol Bulut ve grubuna ait şunları kaydetti:
“Erol hoca şimdiye kadar tanıdığım kadarıyla fazlaca istekli ve çalışkan biri. Takımı de fazlaca istekli. Bize hazırladıkları idmanlardan aslına bakarsanız bunu fark ediyoruz. Şiddetli idmanlar yaptırarak bizi maçlara ve lige epey âlâ hazırlamak istiyorlar ve bu fazlaca muhakkak oluyor. Daima yeni bir şeyler deniyorlar. Açık ve bariz bir biçimde görülebilir ki fazlaca çalışkan bir takım. Oynamam için performansımın âlâ olması lazım. ötürüsıyla hayli sıkı çalışmalıyım. Benim ideolojime göre bir grupta oyuncunun ismi hiç kıymetli değil. Kim daha uygunsa onun oynaması gerekir. ötürüsıyla benim oynayabilmem için yeterli çalışmam gerekiyor.”

Sagal, çabucak hemen yeni çalışmaya başladıklarını ve gayeler konusunda bir toplantı gerçekleştiremediklerini belirterek, şahsi olarak Avrupa kupalarını amaç koyduğunu lisana getirdi.

Şu anda grup olarak yalnızca fizikî çalışmalara odaklandıklarını fakat her futbolcunun kişisel amaçlarının bulunduğunu hatırlatan Sagal, kelamlarını şöyleki tamamladı:

“Sezona yeterli hazırlanıp bütün dönemi epey uygun bir biçimde geçirmemiz gerekiyor. Bunu fizikî olarak sürdürebilmemiz lazım. Şu an gayeleri konuşmamış olmamıza karşın hepimizin gayesi dönemi üst sıralarda bitirebilmek. Olağan ki Avrupa Ligi’nde oynayabiliriz. Türkiye Ligi’nde şampiyon olmak hayli güç bu her insanın isteğidir fakat onun öncesinde Avrupa Ligi’nde oynamak yahut Şampiyonlar Ligi’nde oynamak tüm ekibin isteğidir. Geçen sene taraftarlar statlara gelemedi lakin bu sene gelecekler. Seyirciler maçlara gelmeyi fazlaca özledi. Biz de maçlardan zevk almaları için, oraya daha epey gelmeleri için alanda her şeyi yapacağız.”

yeni üyelere özel kampanya! 100 TL oyna, 100 TL kazan,