Anadolu Vakfı’ndan öğrencilere aylık 500 TL burs imkanı! 9 ay geri ödemesiz burs başvurusu nasıl yapılır?

baboli

Global Mod
Global Mod
Anadolu Vakfı’ndan öğrencilere aylık 500 TL burs imkanı! 9 ay geri ödemesiz burs başvurusu nasıl yapılır?
Devlet tarafınca KYK aracılığıyla öğrencilere verilen burs müracaatlarının çabucak hemen alınmaya başlamaması niçiniyle alternatif burs veren kurumlar araştırılıyor. Anadolu Vakfı, devlet ve vakıf üniversitelerinde eğitim alan T.C. vatandaşı öğrencilere karşılıksız burs yardımı yapacak. Üniversiteyi yeni kazanan ve orta sınıflar burs müracaatlarında bulunabilecek. Kıymetlendirme etabında adayların ailesinin yahut kendisinin gelir durumu ile eğitim başarısı dikkate alınacak. 2021-2022 eğitim öğretim yılında müracaatlar internet üzerinden alınırken olumlu sonuçlanan adaylar mülakata davet edilecek. Pekala Anadolu Vakfı burs müracaatları ne vakit? İşte Anadolu Üniversitesi burs müracaat tarihleri ve koşulları…

Anadolu Vakfı Burs Müracaatları Ne Vakit Alınacak?

Açıklanan takvime göre Anadolu Vakfı burs müracaatları 30 Eylül itibariyle sona erecek. Yabancı asıllı öğrenciler müracaatta bulunamazken öğrencilerden devlet üniversitesinde eğitim alınması yahut vakıf üniversitelerinde %100 burslu okuması koşulu aranacak. 2021 üniversite imtihanı neticelerina bakılırsa yükseköğretim programlarına kayıt hakkı kazanan adayların yanı sıra eğitimlerini sürdüren orta sınıf öğrencileri de burs başvurusu yapabilir.

Anadolu Vakfı Burs Müracaatları İnternet Üzerinden Alınacak!

Burs müracaatında bulunmayı düşünen adaylar Anadolu Vakfı’nın resmi internet sayfası üzerinden müracaatlarını iletecek. Müracaat sürecinde adaylardan T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, kazanılan kısım, şahsi bilgiler ve eğitim ayrıntıları talep edilecek. Müracaatlar sonuçlandıktan daha sonra adaylar kelamlı mülakata davet edilecek. Mülakata girecek öğrencilere telefonla yahut mail adresiyle bilgilendirme yapılacak. Müracaat sonuçları Aralık ayının birinci haftasında açıklanacak. Buradan gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

2021-2022 Eğitim Yılında Burs Fiyatları Ne Kadar?

Anadolu Vakfı burs ödemeleri Ekim ve Haziran ayları içinde toplam 9 ay boyunca gerçekleştirilecektir. Birinci ödemeye Ocak ayından itibaren başlanır. Anadolu Vakfı eğitim alınacak kente göre burs fiyatlarında değişiklik yapmaktadır. Geride bıraktığımız sene İstanbul, Ankara ve İzmir üzere vilayetlerde üniversite eğitimi alan öğrencilere 500 TL, ödeme yapılırken öbür vilayetlerde tahsil alacaklar için bu fiyat 450 TL olarak yatırılıyordu.

Burslar Geri Ödemesiz Olarak Verilecek!

Burs almaya hak kazanan öğrenciler geri ödemesiz yani karşılıksız olarak bu imkandan yararlanacak. Kuruma yanlış bilgi verilmesi, yıllık not ortalamasının 2.00’ın altına düşmesi, istenilen dokümanların vaktinde teslim edilmemesi, disiplin cezası alınması, kesin kararla mahkum olunması, sıhhat sebebiyle kuruma devam etmemesi, öbür bir kurumdan burs alınması durumunda Anadolu Vakfı bursu kesilir.