Anadolu Üniversitesi’nden öğrencilere iki yeni burs imkânı

KriptoKamil

New member
2020-2021 eğitim-öğretim periyodunda Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal’ın teşebbüsleri ile bir prensip imza atarak aday öğrencilere biroldukça farklı kategoride karşılıksız burs imkanı sunan Anadolu Üniversitesi, iki yeni bursuyla 2021-2022 akademik periyodunda de öğrencilerin yanında olmaya devam ediyor.

Anadolu Üniversitesi 2020-2021 eğitim-öğretim periyodunda güçlü imkanlar içeren dört farklı kategoride burs imkanı sunmuştu. Öğrenciler 2020-2021 akademik yılında, Eğitimi Destekleme Vakfı (EDEV) Anadolu Üniversitesi Muvaffakiyet Bursları kapsamında “Anadolu Üstün Muvaffakiyet Bursu”, “Anadolu Muvaffakiyet Bursu”, “Anadolu Dayanak Bursu” ve “Anadolu Sanata Destek” bursundan yararlanmıştı. Bilhassa sanata takviye bursları ile öğrencilerine seçkin sanatsal ve kültürel tertiplere katılma imkânı sunan Anadolu Üniversitesi, bu alanda bir unsur imza atmıştı. Bu yıl mevcut burs kategorilerine iki yeni alan daha eklendi. “Anadolu Memleketler arası Öğrenci Dayanak Bursu” ile ülkemize yurt haricinden gelen öğrenciler de artık burs imkanlarından yararlanabilecek. “Anadolu Spora Takviye Bursu” ile de ülkemiz sporunun gelişmenine katkı sunacak geleceğin spor profesyonelleri desteklenecek. Bu kapsamda “Anadolu Memleketler arası Öğrenci Dayanak Bursu” ile “Anadolu Spora Takviye Bursu” almaya hak kazanan öğrencilere nakdî takviyenin yanı sıra yemekhaniçin üç öğün fiyatsız yararlanma üzere imkanlar da sunulacak. Karşılıksız olarak sunulan burs imkanları, bir yıllık İngilizce hazırlık programıyla birlikte dört yıllık lisans eğitimini, toplamda ise öğrencilerin 5 yıllık akademik hayatını kapsıyor.

Anadolu Üniversitesi güçlü burs imkanları ile öğrencilerinin yanında

Toplam altı farklı kategoriye ulaşan Eğitimi Destekleme Vakfı Anadolu Üniversitesi bursları kapsamında öğrencilere Anadolu Üniversitesi Rezidansında eğitim-öğretim ömrü boyunca fiyatsız konaklama, dizüstü bilgisayar, fiyatsız kafeterya/yemek hizmetlerinden yararlanma ve nakdî takviye üzere burs imkanları sağlanıyor. Özel yetenek imtihanındaki muvaffakiyetlerin temel alındığı “Anadolu Sanata Destek” bursları kapsamında ise Hoş Sanatlar Fakültesi ile Devlet Konservatuarı’na yerleşen başarılı öğrencilere Venedik Bienali’ne İştirak Takviyesi, Edinburgh Memleketler arası Tiyatro Festivali’ne İştirak Dayanağı, Berlin Filarmoni Orkestrası’nın konserine İştirak Takviyesi, World Music Konferansı’na İştirak Takviyesi, Cremona İtalya’da düzenlenen Çalgı İmal Sempozyumu’na iştirak dayanağı başta olmak üzere yemekhaniçin fiyatsız yararlanma ve nakdî dayanak imkânları sunuluyor.

Burslar hakkında ayrıntılı bilgiye www.anadolu.edu.tr adresinden ulaşılabilir.