Bilader cümörtesi günü Alanya Ziraad Odası'nın İreyisi, Aydablı Turgud Musluoğlu gardaşımın bana "Amat Emmim ille bi yazıversin" deyi yolladıı şiyirin ıcıını yazıverdidim. Böön Turgud'un yolladıı, bi ananın oğlanlarına yazdıı megdubun galanını yazıveriyom: Hani yalınız yaşayan gomşumuz Ali Emmi varıdı,O da ırametli oldu, cenazesi üç gün galdı,Mezerini gazıcag delaanlı bulunamadı,Gelinlerden biri gelib hızmad etse oğul! Talebe yogluundan gari megdeb kapalı,Ehdiyarlayınca bobanın döküldü saçı sakalı,Benim de dizlerim dudmaz ağır işlere bakalı,Gelinlerden biri gelib hızmad etse oğul! İmam usandı, tayin yabdırıb geddi,Bi ezen sesi duyardıg, o da biddi,Hasdalıglar çovaldı, gari canımıza yeddi,Gelinlerden biri gelib hızmad etse oğul! Analarda ciyer, evladlarda merhemet olur,Gezen görür, yaşayan ölür, eden bulur,Hayır dovamızı alın biz ölmeden ay oğul,Gelinlerden biri gelib hızmad etse oğul! Sizin huzurunuzu gaçırmag isdemem,Gelinlerimi hazederim, kin beslemem,Hindi gelmesseniz cenazeme de isdemem,Gelinlerden biri gelib hızmad etse oğul!YARIN: OĞLANLARDAN ANALARINA MEGDUB
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.