ALANYA Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul'un çok naif ve beyefendi birisi olduğunu söyleyen Oğuz Korum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda uzun bir anlatım ile sohbetlerini dile getirdi. İşte Oğuz Hoca'nın o mesajı: "Bugün Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul'u ziyaret ettim. Rektör Ekrem hocaya bizlerin de katkıları ile hazırlanan "Yeni Alanya'nın Arşivinden Alanya'nın 50 Yılı" adlı kitabı takdim ettim. Ziyarette, üniversiteden Dr. Meral Sayın ve Alanya Lisesi'nden öğrencimiz, şimdilerde AHEP'te Mutfak Mirası konularında yüksek lisans yapan Sibel Güvener Özdal da bulundu. Rektör Ekrem Hoca tam bir beyefendi, zarif, naif. Dedemle amca çocukları olan Hamdullah Paşa'dan ve kendisinin katibi olan dedem Abdurrahman Efendi'den başlayıp, Mahmutseydi'den, Hamdullah Emin Paşa'dan, Alanya tarihinden, kültüründen, Alanyalı kimliğinden, yöresel Alanya yemeklerinden, ez cümle Alanya'ya dair ne varsa konuştuk. Hamdullah Emin Paşa Vakfı'nın hedeflerinin gerçekleşmesini dileriz. Alanya şanslı, bir tarafta devlet üniversitesi Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), diğer tarafta vakıf üniversitesi AHEP. Şehrin dinamiklerini harekete geçirmede, iki üniversiteye de görevler düşmektedir. Her şey Alanya için." ( HABER MERKEZİ) Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul, Oğuz Korum ve Sibel Güvener Özdal.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.