Bilader 3-4 sene eveli Gonya'ya bi abbabın yanna geddig, geldig. Abbab, bi vakıdlar Alanya'da bayaa bi eleşdiidi. Gendisi Gonyalı. Hindi Gonya'da eeleşiyoru. Abbabın evi Gonya Nalçacı'da. Bilader abbabın evinde iki gün musafir galdıg. Galoriferli ev gibisi yog. Hangı odaya gedsen, ayni ısıcaglıg var. Odun sobası eyi emme lekin biz odun sobasını esgiden bi odaya gurardıg, sovug havalarda bülüçlü tovug gibi hepimiz sobanın başına billenirdig. Emme lekin üyümeye öteki odalara geddiimizde gene üşürdüg. Hindi galoriferli evlerde çimmeye giriyon, ayni ısıcaglıg, helaya gediyon, ayni ısıcaglıg. Engi galorifer işini çog hazeddim. Alanya Ticared Odası'nın ireyisi Memed Şahin hayılacaadır oğraşıyoru. "Alanya'ya doval gaz geliceg" deyi mücüdesi de çıgdı. İşallah engi Alanya'ya da tez zamanda gelir engi gaz da, ahir ömrümüzde biz de hööle bi yargını ısıcag gış çıkarırız. Gelgelelim endee doval gaz işi uçun da bayaa bi mesarif ilazımımış. Her yer gazılıcaamış, borular döşşeniceemiş. Hazar engi işin bi goleylii olur. Engi işe böyügler, edgililer, yedgililer bi el atarsa hazar çabıcag olur. Ahdım var, engi gazı eve dagdıırdımda gışın dışarı çılbır ayazıka, evin içinde donula, fanillele gezicem, oturucam. Bilader engi ahdım da hundan. Bu seneki ayaz beni çog üşüddü. Bildiin kemiglerimi titireddi. Haggımızda hayıllısı. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.