Alanya’nın Mehmet Şahin algısı…

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Yaklaşık 11 yıl önce Alanya’ya yerleştiğim ilk günlerde dönemin Alanya Dövizciler Birliği (ALDÖBİR) Başkanı olan Mehmet Şahin’le ilgili haberler yapılırken şu cümle vurgulanırdı… “Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) başkan adayı olması beklenen Mehmet Şahin”… İnsanların beynine Mehmet Şahin’in ALTSO başkanlığına talip olduğu nakış nakış işlendi yani… Gel zaman git zaman ALDÖBİR Başkanı Mehmet Şahin, ALTSO seçimlerinde aday oldu ve kazandı… Seçimlerden önceki süreçte Şahin ve ekibi gerçekten çok çalıştı, çok emek verdi… Bunun karşılığını da aldı doğal olarak… Peki, bunları niye hatırlattım… Şunun için… ALTSO Başkanlığı görevinde ikinci dönemini yaşayan Mehmet Şahin, bu süreçte gerçekten çok önemli işlere imza attı… Alanya’nın gururu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile olan yakınlığını da avantaja çevirerek Alanya’nın istisnasız her sorununa el atıp, sorunların çözülmesinde önemli katkıları oldu… Kapısına gelen hiç kimseyi geri çevirmedi… Herkesin derdiyle dertlendi… Herkese yardım eli uzattı… İnsana dokundu yani, gönüllere girmeyi başardı… İşte bu başarılı çizgisi nedeniyle Alanya kamuoyu şimdilerde Mehmet Şahin’i “Alanya Belediye Başkan Adayı” olarak görmek istiyor… Bu anlamda Mehmet Şahin tarafından yapılmış her hangi bir açıklama yok, bunu biliyorum… Böyle bir yola çıkmaya niyetinin olup olmadığını da tam olarak bilmiyorum… Sorsam, “Henüz çok erken, zaman ne gösterir bilemeyiz ama böyle bir görev verilirse de Alanya’ya hizmet etmek için elimizden geleni yaparız” mealinde bir şeyler söyleyecektir, eminim… Ama şunu çok iyi biliyorum… Kulaklarımla defalarca duydum çünkü… Her hangi bir ortamdaki sohbette “Mehmet Şahin” ismi geçince istisnasız herkes, “Alanya Belediye Başkan Adayı olacak” diyor… Evet, seçimlere daha çok zaman var ancak Alanya kamuoyundaki “Mehmet Şahin algısı” tam da böyle… Olur mu, olmaz mı, olursa hangi partiden olur, bunların hepsini zaman gösterecek elbette… Şimdilik son durum bu… Peki, yakışır mı?... Bana göre çok yakışır… Nokta…

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.