Alanya'nın kadın siyasetçileri DİM TV'de tek ses oldu

Semerkant

Global Mod
Global Mod
ALANYA televizyonlarının efsane programı Mehmet Ali Dim'le İğneli Fıçı, bu akşam merceğine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü aldı. Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı, Dim Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, duayen gazeteci Mehmet Ali Dim'in her pazartesi akşamı saat 19.30'da Dim TV'de (dimtv.tv) hazırlayıp sunduğu programın canlı yayın konukları AK Parti Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Ayşe Saçlı, CHP Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Özlem Özbıdak, MHP Kadın Kolları Başkanı Sevim Bulut ve İyi Parti Kadın Politikaları Başkanı Şenol Gülbahçe oldu. KGK Genel Başkanı Dim, kadına şiddet, kadın hakları ve siyasette kadının yeri gibi konuların masaya yatırıldığı programın açılışını yaptıktan hemen sonra yerini kadın gazeteci, Dim TV Genel Yayın Yönetmeni Ceren Şahin'e bıraktı. ‘KADINLAR İSTEDİKTEN SONRA HER ŞEYİ BAŞARIR’AK Parti Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Ayşe Saçlı, “Kadınların çoğu kendi haklarını dahi bilmiyor. Sadece kanunlarla şiddetin önüne geçilebileceğini düşünmüyorum. Bunun önüne geçmek için kadınlarımızın eğitimli olması ve birlik olması çok önemli. Kadınlar siyasette yer almak istediği zaman 'İşin mi yok' gibi tepkilerle karşılaşıyor. Kadınlar istedikten sonra her şeyi başarır. Yeter ki isteyelim. Benim hedefim partime, davamıza ve Alanya’daki insanlara hizmet etmek. Her çocuk masum doğar. Dürüst, adaletli çocuklar yetiştirirsek toplumumuz güzelleşir. Şiddete meyilli insanların genelde çocukluğunda yaşadığı psikolojik travmaları vardır. O yüzden eğitim çok önemli” ifadelerini kullandı. ‘YAŞAM HAK PROJESİ KADINLARIN YANINDA’CHP Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Özlem Özbıdak, “Kadınlara 5 Aralık 1934’te seçme ve seçilme hakkının verilmesinden sonra yapılan ilk seçimlerde kadınlar sandıklara koştu. 1935’te yapılan seçimlerde oy kullanma oranı yüzde 80’di ve bunun yüzde 48’ini kadınlar oluşturuyordu. 17 kadın milletvekili meclise girdi. O zamanki parlamenter sayısına göre bu oran yüzde 5’e karşılık geliyordu. 1934’ten bu yana yapılan seçimlerde toplam 11 bin 385 milletvekili meclise girdi. Bunun sadece 598’i kadın oldu. Ne yazık ki günümüzde sadece yüzde 5’e karşılık geliyor. 2020 yılında 436 kadının hayatı sönmüş. Kadınlar şiddete maruz kaldığı zaman suçlu kendisiymiş gibi yaftalanmamak için şiddete maruz kaldığını söyleyemiyor. 7/24 çalışan bir çağrı merkezimiz var. Ücretsiz avukat ve psikolojik destek sağlıyoruz. Şiddet gören mağdur kadınlara sahip çıkıyoruz. Belediyeler Kanunu 14. maddesine göre nüfusu 100 binin üzerinde olan bütün belediyeler kadın sığınma ve çocuk koruma birimleri açmakla yükümlüdür. Ama 30 büyükşehirde sadece 9 kadın sığınma evi var. Mevcut kadın sığınma evleri de nüfus ortalamasına göre 10 binde 1 kadın kapasitesine sahip ve 1 ay kalabiliyorlar. Bu tablo çok üzücü. Bu nedenle Yaşam Hak Projesi üzerinde çalışıyoruz. Kadınlar hiçbir zaman yalnız değil” diye konuştu. ‘KADIN DA ERKEK DE EŞİTTİR’MHP Kadın Kolları Başkanı Sevim Bulut, “Devlet Bahçeli her zaman 'Siyasette kadınların yer alabilmesi için yıldızlar kadar uzak olsa bile ona uzanın, tırmanın' der. MHP Alanya İlçe Teşkilatı’nda kadınlar hiçbir zaman geri planda kalmıyor. Kadınların mücadele edip başaramadığı hiç bir şey yoktur. Kadınlar her zaman başarılıdır. Yeter ki kendimize güvenelim. Siyasette yer almak isteyen kadınların mücadele etmesi gerekiyor. Kimsenin önüne altın tepside sunulmuyor. Toplumsal cinsiyet ayrımcılığına katılmıyorum. Kadın da erkek de eşittir. Türk toplumunda kadınlara, kız çocuklarına değer verildiğini düşünüyorum. Kadınların dik durmayı bilmesi lazım. Başarının bizden geldiğini bilmemiz lazım. Eğitim ailede başlar. Çocuk eğitiminde annenin rolü çok önemlidir. Çocuklarımızı hayata, kadına, insana güzel bakan bir şekilde yetiştirmeliyiz. Çocuklarımızı vicdanlı, merhametli ve adaletli yetiştirirsek ben toplumda şiddetin azalacağını düşünüyorum. Alanya’da şiddete, istismara maruz kalan herkesin her zaman yanındayız. Kadına şiddet uygulayan insan olamaz. İçişleri Bakanlığı’nın KADES programını tüm kadınlar indirsin" dedi. ‘ÜLKEMİZDE CEZALAR YETERLİ DEĞİL’İyi Parti Kadın Politikaları Başkanı Şenol Gülbahçe, “Her gün bir kadınımız ölüyor. Ülkemizde cezaların yeterli olduğunu düşünmüyorum. İyi Parti Genel Başkanımız Meral Akşener her zaman kadınların yanında. Dayanışma için kadınların her zaman birlik beraberlik içinde olması gerekiyor. Kadınların kendine güvenmesi lazım. Kadınların da siyasette yer almasını istiyoruz. Meral Akşener’in de söylediği gibi, Türklerde kadın; toplumun direğidir. Türklerde kadın; töredir, öğretendir, kadını da erkeği de yetiştirendir. Türklerde kadın; akıldır, sağ duyudur, toplumsal hafızadır. Türklerde kadın; devlettir. Türklerde kadın; kadındır" dedi. (ŞERİFE ÇOBAN)

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.