Dün hem Manavgat hem de Alanya adına garip mi desem, ilginç mi desem bilemedim ama hiç beklenmedik bir gelişme yaşandı… Şu oldu… Manavgat Sağ Sahil Sulama Birliği yönetimi, derneği feshetme kararı aldı… Sadece bununla da kalmadı ve Manavgat, Alanya Sulama Birliği’ne bağlandı… Sulama Birlikleri, bölge tarımı açısından son derece önemli kuruluşlar… Bölgesinde çiftçilik yapan insanların tarımsal sulama ihtiyaçlarını gidermek adına faaliyetler yapar… Tarım sektörünün can damarlarından birisidir yani… Manavgat Sağ Sahil Sulama Birliği yönetimi durup dururken neden böyle bir karar aldı henüz bilmiyorum… Ama komşu Manavgat’ın dün itibarıyla çalkalandığını, ayağa kalktığını biliyorum… Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda şu cümle kuruldu hep… “Alanya il oldu da Manavgat Alanya’ya mı bağlandı”… Manavgat halkı için “itici” bir cümle olabilir belki ancak Alanya açısından kulağa hoş gelen bir cümle… Bu gelişmeleri takip ederken, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in, Konya, Karaman gibi illere bağlı Alanya’ya yakın olan ilçelere yaptığı ziyaretler geldi aklıma… Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Sargı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bozkır İlçe Başkanı Ata Küçükduran ve Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Bozkır İlçe Başkanı Kadir Güven ile birlikte bir kaç ay önce Başkan Yücel’i ziyaret etmişlerdi, misal… Bunlar geldi aklıma… Bu karşılıklı ziyaretler yapılırken de “Alanya’nın il olma hazırlıkları” gibi düşünmüştüm hep… Manavgat’ta dün yaşanan bu gelişme “Alanya’nın il olması” noktasında heyecanlandırdı doğrusu… Uzun yıllar Alanya Sulama Birliği Başkanlığı görevini de yürüten Başkan Yücel, bu konuda net bir açıklama yapar mı, bilmiyorum… Ancak Manavgat’ta dün meydana gelen bu ilginç gelişme Alanya’nın önünü açacak gibi… Alanya bunu çoktan hak etti zaten… Türkiye’nin 40’dan fazla ilinden her anlamda daha büyük olan Alanya’nın il olması annelerin ak sütü gibi helal… Bundan sonraki gelişmeler de umarım bu yönde olur… Komşu Manavgat halkının endişe etmesine de hiç gerek yok… Manavgat, Alanya çatısı altında çok daha iyi hizmetler alır… Nokta…
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.