TÜM dünyada yılbaşı kutlamaları bu yıl koronavirüs salgını gölgesinde geçecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Aralık perşembe akşamı saat 21.00'den 4 Ocak günü saat 05.00'e kadar kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını duyurmuştu. Ancak bu durumu bazı oteller fırsata çevirdi. Sağlık çalışanları salgının en başından itibaren canla başla salgının seyrini düşürmek için çalışırken otel ve online rezervasyon siteleri ise yılbaşı paketlerini duyurmaya başladı. Alanya turizm sektörü temsilcileri duruma tepki gösterdi.‘HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YERİNE GETİRMELİ’Sağlıklı bir 2021 yılı için herkesin üstüne düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirten Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Alanya Turizm Tanıtma Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “2020’de hepimiz zor zamanlar geçirdik. 2021’e girerken hepimiz sevdiklerimiz için daha umutlu, sağlıklı ve başarılı bir yeni yıl diliyoruz. Ama bu dilekleri dilerken mantıklı bireyler gibi davranıp, pandeminin hızını yavaşlatmak için alınan tedbirlere uymamız gerekiyor. Yeni yıla girerken hepimiz mutlu olmak, müzik dinlemek, eğlenmek isteriz, ancak bu yıl bunu evlerimizde, çekirdek ailemizle, kendi imkânlarımızla da yapabiliriz. 2021’e mutlu girmek için mutlaka bir eğlence mekânında olmak zorunda değiliz. Pandemiden etkilenen eğlence mekânları ve oteller ekonomik zorluklarla boğuşuyor, evlerine ekmek götüremeyen çok fazla sektör çalışanı var. Onları da anlıyoruz ancak hastaneler Covid-19 hastalarıyla dolup taşarken, aileler sevdiklerinin cenazesine bile katılamaz haldeyken, biraz daha sabretmeliyiz diye düşünüyorum. Alanya’da tesislerde yılbaşı kutlaması olmayacak, daha önceden kutlama programı duyurusu yapan bir tesis olmuştu ama sonrasında iptal ettiğini de biliyoruz. 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasına uyulacak ve daha sağlıklı bir 2021 yılı için herkes üstüne düşeni yerine getirecek. Bu vesile ile tüm halkımıza sağlık, barış, refah, başarı ve mutluluk dileklerimi sunarım" dedi. ‘YENİ YIL ZEHİR OLMASIN’Otel işletmecilerini önümüzdeki turizm sezonunu düşünerek hareket etmeye davet eden Konaklı Turistik İşletmeciler Derneği (KONTİD) Başkanı Ali Orkan, "Ülkemizde maalesef bazı oteller yılbaşı gecesi için organizasyonlar düzenlemiş. Alanya’da böyle bir etkinlik yok diye biliyorum. Bazı otellerin kısıtlamaları fırsata çevirerek düzenlediği bu tür etkinlikleri kesinlikle tasvip etmiyorum. Sağlık açısından çok dikkatli olmamız gereken pandemi döneminde yasalar ve kurallar çerçevesinde herkesin yılbaşını evinde izole şekilde geçirmesini istiyoruz. Otel işletmecilerinin de 2021 sezonunu düşünerek hareket etmesini önemle rica ediyoruz. Tek bir gece için önümüzdeki sezonu kaybetmeyelim. Yeni yıl zehir olmasın" diye konuştu.'SIKI KONTROLLER YAPILMALI'Aynı zamanda ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi olan tecrübeli turizmci Cengiz Topçu ise "Yılbaşı çeşitli kısıtlamalarla geçecek. Ancak Antalya bölgesinde açık otellerin olduğunu ve sınırlı da olsa yılbaşında yerli ve yabancı konukları olacağını biliyoruz. Bu nedenle pandemi döneminde alınan tedbirler ışığında hizmetlerine devam edecekler. Yapacakları programlar da bu kurallar çerçevesinde olacaktır. Burada önemli olan doluluk oranlarını kontrol altında tutmaları, programların pandemi ortamına ve oluşabilecek risklerin önlenmesine uygun şekilde düzenlenmesi ve kamu idaresinin kontrollerini sıkı bir şekilde yapması" dedi.‘HAYRET EDİYORUM’Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ise konuya ilişkin sosyal paylaşım sitesi Twitter adresinden yaptığı değerlendirmede "Hayret ediyorum! Bazı 5 yıldızlı otellerde 4 günlük yılbaşı paketleri satışa çıkmış. Bunu satana da satın alana da bunları yasaklamayana da Allah akıl izan versin derim. Oturun be kardeşim evinizde; bu lanet 2020’nin gidişini kutlayın!" ifadelerini kullandı. Dim'in paylaşımına çok sayıda yorum yapan sosyal medya kullanıcısı vatandaşlar da duruma tepki gösterdi. (ŞERİFE ÇOBAN - ÖZEL HABER)
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.