ALANYA L Tipi Kapalı Cezaevi’nde 1 yıl süren mahkumiyetin ardından tutuksuz yargılamasına karar verilen H.S., Alanya’da evsiz kaldı. 3 gündür sokaklarda yatan H.S.’nin, cezaevine girmeden önce yaşadıkları şok ederken, cezaevinden tahliyesi sonrası yaşadıkları da ‘Tam bir insanlık dramı’ dedirtti. İSTİSMAR VE ŞANTAJ İDDİALARIH.S'nin iddialarına göre film gibi olaylar zinciri Manavgat'ta başladı. H.S., Manavgat’ta bir otelde turizm emekçisiydi. Sezon bitince askıya alındı. Hayatı ise bir gecede değişti. İddiaya göre dışarı çıktığı akşamlardan birinde, vakit geçirdiği sırada, U.A. isimli vatandaşla tanıştı ve alkol almaya başladı. Sonrasında U.A., H.S.’ye uyuşturucu madde verdi. Alkol ve uyuşturucunun etkisiyle hiçbir şey hatırlamadığını ileri süren H.S., o gece istismara uğradı. İstismarın ardından o gece çekilen fotoğrafları ile şantaj gecikmedi. H.S. olayın duyulmaması için 4 günlük şantaj süresince elindeki tüm parayı parça parça U.A.’ya verdi. Ancak U.A. kendisinden para istemeye devam etti. Bunun üzerine H.S., U.A.’nın Manavgat’ta bulunan iş yerine gitti. Aralarında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü ve H.S., U.A’yı kullandığı bıçakla ağır yaraladı. Olayın ardından teslim olan H.S., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. CEZAEVİ SONRASI İNSANLIK DRAMIBir yıllık tutukluluğun ardından, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen H.S., 2020 yılı Aralık ayından bu yana dışarıda. Dışarı çıktığında önce Manavgat’ın yolunu tutan H.S., çaldığı kapılar açılmayınca, cezaevinde tanıştığı ve Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’nde yaşayan arkadaşını aradı. Ardından Alanya’ya geldi. Ancak Alanya’da da işler yolunda gitmedi. Şu an sokakta kalan H.S. cezaevine girmeden ve girdikten sonra yaşadıklarını Dim TV’ye anlattı. H.S.’nin şok eden iddiaları şöyle oldu: “Otelde çalışırken kış sezonunda askıya alınmıştım. Bir gün köprüde alkol alırken bir şahısla tanıştık. Bana uyuşturucu madde verdi. Sonrasında yaşananları hatırlamıyorum. Bu şahıs ertesi gün elindeki görüntülerimle bana şantaj yapmaya başladı. Benden ilk olarak bin 500 TL para talep etti. Sonra tekrar para istedi. Bu şekilde 7 bin 500 TL’ye yakın paramı aldı. En son artık paramın kalmadığını söyleyip kendisini savcılığa şikâyet edeceğimi söyledim. Savcılığa şikâyette bulunduktan sonra yanına gittim ve bana neden böyle bir şey yaptığını sordum. İnsan gurur yapıyor nihayetinde. Bana ağza alınmayacak laflar söyledi. Konuşurken üzerinde silah vardı. O an beni vuracağını düşündüm. Can havliyle onu bıçakladım. Sonra gittim polise teslim oldum. Bir yıldır hapisteydim. Aralık ayında hapisten çıktım, tutuksuz yargılamam devam ediyor. Şantaja ilişkin telefon kayıtları ve belgeler mahkemeye sunuldu. Ne kadar ceza alacağımı ya da ceza alıp, almayacağımı bilmiyorum. Hapisten çıktıktan sonra Manavgat’a gittim. Bir depoda kalıyordum. Kaymakamlıktan kalacak bir yer talep ettim. Kaymakamlık beni İŞ-KUR’a yönlendirdi. İŞ-KUR’dan pandemi olduğu için şu an iş olmadığı söylendi. Çaresiz kalınca cezaevinden bir arkadaşımla görüştüm. Alanya’ya geldim. Alanya’daki dükkanlarında 1 buçuk aya yakın çalıştım. O yaşananları bilmiyordu. Sonra yaşadığım olayı duyup birlikte çalışmaya devam edemeyeceğimizi söyledi. Benim başıma böyle kötü bir olay geldi ama bir şekilde hayata yeniden tutunmak zorundayım. Hayallerim vardı. Otelde aşçılık öğrenecektim. Çalıştığım otelde herkes beni çok seviyordu. Aşçılık mesleğine devam etmek istiyordum. İşim düzenim oturduktan sonra evlenip bir yuva kurarım diyordum. Artık o kadar çaresizim ki. Şuan sokakta yaşıyorum. Ne bir işim, ne de kalacak yerim var. Yetkilerin sesimi duymasını ve bana yardımcı olmasını istiyorum.”
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.