ALANYA’DA yaklaşık 3 aydır uygulanan kısıtlamaların ardından pozitif vaka sayılarında büyük düşüş yaşandı. Pozitif vakalardaki düşüş Sağlık Bakanlığı'nın HES mobil uygulamasındaki risk haritasına da yansıdı. Kısıtlamalardan önce kentin neredeyse tamamı 'yüksek risk' anlamına gelen kırmızıyla kaplıyken, kısıtlamalar sonrasında riskli bölgeler maviye döndü. Pandeminin pik yaptığı kasım ayında 200’ün üzerinde olan günlük vaka sayısı 25-30 civarında seyrediyor. Hastanelerin yoğun bakım servislerindeki yoğunluk azaldı. Son verilere göre nüfusu 333 bin 104 olan Alanya’da 8 bine yakın kişinin aşı olmasıyla nüfusun yüzde 2,5’i aşılanmış oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamalarına göre vaka sayısı, aşılama sürecine göre 1 Mart itibarıyla belirlenen kriterler çerçevesinde iller bazında kısıtlamalar kademeli olarak kaldırılacak. Alanya'nın bugüne kadar koronavirüse yaklaşık 300 kurban verdiği de öğrenildi. 'YOĞUN BAKIMDA 11 HASTAMIZ VAR'Alanya İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir, Alanya’daki vaka sayıları ve aşılama çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Konuya ilişkin Yeni Alanya’ya özel açıklamalarda bulunan Aldemir, “Alanya’da pandeminin pik yaptığı kasım ayında günlük 200’ün üstünde vaka vardı. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ( ALKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakım servisleri dolmuştu. Yoğunluktan dolayı başka birimler yoğun bakım servisine çevrilmişti. Fakat son dönemde Alanya’da günlük vaka sayısı 25-30 civarında seyrediyor. ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakımında şu an sadece 11 hasta yatıyor. Alanya’da korona tablosu iyiye gidiyor. Vatandaşlar maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etsinler. Verilen bunca emek boşa gitmesin. Aşılama çalışmaları da eksiksiz bir şekilde devam ediyor. Alanya’da şu ana kadar 8 bine yakın kişi aşılandı. Normalleşme sürecinde, Antalya Valiliğinin başkanlığındaki İl Hıfzıssıhha Kurulları yetkili olacak. Buna bağlı olarak Alanya’da da adım atılacak. Vatandaşlardan ricamız tedbiri elden bırakmasınlar” dedi. (ŞERİFE ÇOBAN - ÖZEL HABER)
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.