Fen lisesi müdürleri ortak deneme sınavı yapılması ve sportif faaliyetler düzenlenmesi konusunda karara vardı. Hüseyin Girenes Fen Lisesi’ndeki toplantıya Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz ve Fen Lisesi müdürleri katıldı. 2 oturum şekilde düzenlenen toplantı gün boyu devam etti. Toplantıda konuşan Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Antalya’nın eğitimde iyi bir noktada olduğunu söyledi. Türkiye sıralamasında en üst noktada olmak hedefinde olduklarını belirten Er, fen liselerinin payının bu başarıda önemli olduğunu ve bu nedenle okullar arasındaki iletişim ile iş birliği için bu toplantıları önemsediklerini dile getirdi.‘ ALANYA’NIN KATKISI BÜYÜK’Antalya’nın eğitim seviyesine Alanya’nın katkısının büyük olduğunu vurgulayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz da durmadan, yorulmadan daha yukarılara tırmanmak hedefinde ve kararlılığında olduklarını aktardı. Yılmaz, Hüseyin Girenes Fen Lisesi’nin eğitimde üst noktada yer aldığını ifade etti.ÇALIŞMALAR ANLATILDI VE OKUL İNCELENDİToplantıda Okul Müdürü Şennur Aykut tarafından Hüseyin Girenes Fen Lisesi ile ilgili sunum yapılarak okulda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Daha sonra birlikte tüm birimler gezilerek okul tanıtıldı ve çalışmalar yerinde incelendi.AKADEMİK BAŞARI DAHA YUKARIYA TAŞINACAKÖğleden sonraki oturumda ise fen liseleri arasında yapılabilecek ortak faaliyetler konuşuldu. Toplantıda akademik başarıyı daha yukarıya taşıma, proje çalışmalarını artırma, ortak deneme sınavları yapılması, pandemi sonrası ortak spor müsabakaları düzenlenmesi kararlaştırıldı. Yine e-twinning, TÜBİTAK ve AB projeleri hazırlanarak bunların her yıl artırılması, 11 Fen Lisesi iş birliği ile ortak dijital dergi çıkarılması kararına varıldı. Toplantı sonrasında katılımcılar memnuniyetlerini ve teşekkürlerini ileterek okuldan ayrıldı. ( HABER MERKEZİ)
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.