Alanya siyasetinde son durum…

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Koronavirüs nedeniyle bir ara duraklama dönemi geçiren Alanya siyaset dünyası, son günlerde yeniden hareketlendi gibi… Özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi ( Ak Parti) ve Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP) ilçe yönetimleri tam kadro sahaya inerek çalışmaları ve ziyaretleri hızlandırdı… AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Alanya yatırımlarını yakından takip etmeye devam ediyor… MHP Alanya ilçe Başkanı Mustafa Türkdoğan ve ekibi, esnaf ziyaretleri yapmaya tam gaz devam ediyor… Benim asıl merakım, yeni kurulan partiler Alanya’da neler yapacak, neleri başarabilecek… Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan Gelecek Partisi, misal… İlk kongrede Alanya İlçe Başkanlığı görevine seçilen Avukat Mevlüt Çakan, çok yakında sahaya inerek çalışmalara başlayacaklarını ifade etmişti… Aradan günler geçti ama henüz bir hareket yok… Diğer taraftan eski bakan Ali Babacan liderliğinde kurulan DEVA Partisi, misal… Alanya Kurucu İlçe Başkanlığı görevine atanan Avukat Ahmet Çakan… Ne zaman sahaya inecek, neler yapacak, çok merak ediyorum… İki yeni parti Alanya’ya genç ve yeni siyasetçiler kazandırdı… Laf buradan açılmışken hemen şunu söyleyeyim… Gelecek Partisi Alanya İlçe Başkanı Mevlüt Çakan ile DEVA Partisi Alanya İlçe Başkanı Ahmet Çakan arasında herhangi bir akrabalık yok… Soyisimleri aynı olan iki meslektaşlar sadece… Pırıl pırıl, başarılı iki Alanya genci yani… Bu arada şunu da vurgulayalım, Alanya siyasetinin son durumu hakkında… Abdullah Sönmez… Konaklı’da başarıdan başarıya koşmuş, Konaklı’yı “Konaklı” yapan eski belediye başkanı… Geçtiğimiz yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) ve İYİ Parti tarafından oluşturulan Millet İttifakı’nın Alanya Belediye Başkan Adayı olmuştu… Ama kazanamamıştı… Çok açık ve net söylüyorum, bir seçim kazanamadı diye “pes etmiş ve bir kenara çekilmiş” filan değil… Alttan alttan çalışmaya devam ediyor… Seçimlere yaklaşık üç yıl var belki ama Abdullah Başkan şimdiden seçim startını vermiş görünüyor… Çok fazla göz önünde olmasa da harıl harıl çalışıyor… Bizzat şahit olduğum için söylüyorum bunları… Abdullah Sönmez, bu sefer rüzgarı lehine çevirmek için ne gerekiyorsa yapmaya şimdiden başladı… Nokta…

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.