Alanya ödüllü turnuva başladı

Semerkant

Global Mod
Global Mod
‘MESLEK Lisesi gelecek vizesi’ sloganı ile başlatılan satranç turnuvasının ilk ayağı Alanya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde başladı. Turnuvanın açılışına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Antalya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz ve beraberindekiler katıldı. Turnuvaya ilişkin konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından başlatılan, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce organize edilen '1000 Okul Projesi Satranç Meslek Liselilerimizle Buluşuyor Turnuvası'nda açılış hamlesini yaptık. Bütün öğrencilerimize sonsuz başarılar diliyorum” dedi.ÜÇ OTURUMDA TAMAMLANACAK Antalya’da bulunan 81 meslek lisesinde okuyan 36 bin 534 öğrenciye yönelik düzenlenen turnuva 25 Mayıs- 1 Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Turnuvalar Alanya, Kumluca ve Kepez’de 3 farklı gün ve oturumda yapılacak. Bugün Alanya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen ilk turnuvaya Alanya, Gazipaşa, İbradı, Akseki, Gündoğmuş, Manavgat ve Serik’te bulunan meslek lisesi öğrencileri katılım sağladı. 27 Mayıs 2021 Perşembe günü Kepez Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde ikincisi düzenlenecek turnuvaya Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Korkuteli ve Muratpaşa’da bulunan meslek lisesi öğrencileri katılım sağlayacak. “Satranç, Meslek Liselilerimizle Buluşuyor” turnuvasının son durağı ise Kumluca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olacak. Turnuvanın son oturumunda Demre, Elmalı, Finike, Kaş, Kemer ve Kumluca’da bulunan meslek lisesi öğrencileri yarışacak. Öte yandan turnuvada dereceye girecek öğrencilere ALTİD tarafından Alanya tatili hediye edilecek.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.