Alanya Kestelspor'u bekleyen tehlike!

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Alanya'da futbol kültürü ve aidiyetlik duygusu tam yerleşmemiş olsa da, Alanya dışından bakıldığı zaman imrenilecek bir vitrinimiz var. Fırsat buldukça dışarıdaki dostlarla görüştüğüm zaman da, Alanya'nın farkına varmadığı futboldaki bu zenginliğimizi daha net anlıyor ve idrak ediyorum. Alanyaspor, Alanya vitrininin en tepesinde, oynadığı oyunla, camianın duruşu ile hepimize gurur veriyor. Her ne kadar Alanya cenahı, "Biz konuşulmuyoruz" dese bile, son 2 yıldır Alanyaspor en çok konuşulan kulüp oldu. Bursaspor ve Başakşehir şampiyon olduklarında bile bizim kadar konuşulmadıysa, bunu herkesin iyi okuması gerekir. *** Bu sezon Alanya'yı profesyonel ligde temsil eden bir takımımız daha oldu. İsminin önüne Alanya ekleyerek Alanya Kestelspor adıyla şehrimizi temsil eden camiamız, ilk kez çıktığı ligde inişli-çıkışlı bir grafik çizmeye devam ediyor. Levent Uğur Başkanlığındaki yönetim kurulu, içeride ve dışarıda tam kadro takımın yanında olması ve Alanya'yı doğru temsil etmesi fazlaca gündeme gelmese de, bana göre bu şehrin katma değerlerine önemli katkıları olmaktadır. *** Alanya Kestelspor için sezon başında, "Bu sezon ligi tanımalı, Alanya'yı tanıtmalı ve gözlerden uzak bu ligde dikkatli olmaları gerekir. Bu sezon ligde yaşasınlar yeterli" demiştim. Şimdi geldiğimiz noktada bazı yanlışlıklardan dolayı sıkıntı yaşamaya başlasak da, önemli tecrübeler edinildiğini düşünüyorum. Yönetim kurulu sezon sonu her şeyi masaya yatırarak nerelerde hatalar yapıldığını değerlendirecektir ama ben kısaca bazılarına değinmek isterim. 17 takımlı ligde en az para harcayan 6 takımdan birisi olmasına rağmen, hedefler konularak beklentileri yükseltmeleri, ayaklarını yorgana göre uzatmamaları önemli bir hata idi. Futbol aklı olan birisine sorsan, "Takımın sıfırdan kurulması, gençlere ağırlık verilmesi sebebiyle bir sürü il takımları arasında zirve mücadelesi zor" derdi. Nitekim öyle de oldu. Bunun yanında birçok maçta uzatmalarda goller yemesi, devamlı kırmızı kart görme sorunlarını görev yapan hocalar çözemedi. İdari olarak da en büyük hata, 'başarısız' diye gönderilen hocanın tekrar göreve getirilmesi idi. Hocanın ikinci gelişindeki durum kimseyi memnun etmedi ki, lig bitmeden tekrar gönderildi. *** Tüm bunları bir araya getirdiğimiz zaman hep söylediğim gibi tecrübesizlikler ile tecrübeler kazandık. Şimdi ise kritik bir noktaya geldik. Defalarca "Bu kadro orta sıralarda olur, yukarıyı düşünmeyin" dememe rağmen Play-Off hesapları yapılıyordu. Ama alınan sonuçlar sonunda bir anda düşme hattına ilerliyoruz. 5 takımın direkt çıkma mücadelesi verdiği ligde, 4 takım da düşmeme mücadelesi veriyor. Kalan 6 haftada alt takımların birbirleri ile olan maçları ve şampiyonluk kovalayan takımlar ile maçları durumumuza etki yapacak olsa da, kalan maçlarda en az 2 maç kazanamazsak bir anda hepimiz şok yaşarız. Bu ligde her sonuç çıkabilir. Bu hafta bizim garanti gördüğümüz Sultanbeyli maçını kaybetmemiz kartları yeniden masaya çıkardı. Ligden düşen Muğlaspor şampiyonluk adayını deplasman yeniyorsa hiç bir maçın garantisi yoktur. Son maç Muğla'ya kadar bu işi bitirmemiz lazım. Aksi durumda yeşiller havada uçuşur ve oyuncular baskı ile beklemediğin bir oyun çıkarabilir. Bu camiayı sevdiğim için uyarımı yapayım ki, sonunu iyi bitirelim. *** Son sözüm de şu olsun; profesyonel ligde yarışmacı olabilmek için rakipler kadar bütçe ayırman gerekir. Dar bütçeler ile bu seviyelerde kalabiliyorsan ben bunu başkan Levent Uğur ve yönetim kuruluna yazarım. 3. Lig öylesine zor ve kimsesiz ki, buradaki emekler çok değerlidir.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.