Dün kaleme aldığım yazıda, temsilcimizin yukarı çıkış trendini ve bu sezonki durumunu değerlendirmiştim. Bugün ise duyduğum zaman hayretler içinde kaldığım önemli ayrıntıları sizlerle paylaşmak istiyorum. Aslında bu yazıdan önce konunun direkt muhatabı Alanya Kestelspor Başkanı Levent Uğur ile görüşmem gerekirdi. Ama geçen sezon Kestelspor'u sorunca ruh halinin değiştiğini görmüştüm ve konuşmama kararı almıştım. Bu sezon başkanla sezon başında sadece Talha transferi için konuştum ve o günden bu yana da ikili hiç soru sormadım, neler oluyor demedim. Yazacaklarım başkan veya başkaları tarafından teyit edilir mi bilemem ama ben olumlu veya olumsuz her bilginin takımların geleceği için paylaşılması taraftarıyım. Doğruluğu tartışmaya kapalı gerçekler için Alanya Kestelspor yönetimi içinden aldığım bilgileri eksiksiz olarak sizlerle paylaşıyorum. *** Biz Alanya Kestelspor'un "İl takımları, Covid-19, hakemler ve yüksek bütçeli takımlarla uğraşıyor" derken, meğerse içte de geleceği etkileyen sıkıntılar baş göstermiş. Özellikle 25 Mart 2021'de Alanya'da yenildiğimiz Sultanbeyli maçından sonra yönetim ikiye bölünmüş. Bir kısım yönetici hoca değişsin derken, bir grup yönetici de 10 maçta 2 galibiyet alan hoca ile devam edilsin demiş. Yöneticiler bir anda dağılarak başkanı yalnız bırakmış. Bir anda hocada ve takımdaki bitmişlik sendromu yönetime sıçrayarak kaos ortamı oluşmuş. Bu belirsizliği gören Levent Uğur, Sultanbeyli maçı gecesi kritik bir karara imza atmış. Kimseye bir şey söylemeden Galip Gündoğdu ve ekibi ile anlaşarak Alanya'ya davet etmiş. Hatta bu haber vermeme ve kendi başına yaptığı hamle nedeniyle yönetim kurulunun büyük bir kısmı cephe almış. Duyumlarıma göre bununla kalmayan bazı yöneticiler başkanı devirmek için hamle yapmışlar. Bununla da kalmayarak Ahmet Hoca çağrılarak arkandayız mesajı verilmiş. Ama hoca değişimi sonrası peş peşe alınan 8 puan ve bitime 2 hafta kala ligde kalmanın garantilenmesi Levent başkanı haklı çıkardı. Başkan için bu hamle riskti; belli ki aksi bir durumda linç edilmeyi göze almış. Bana göre de başkan takımı uçurumdan aldı. Kesin olan bir şey var ki, başkan o gece bu operasyonu yapmasaydı, direnmeseydi, bugün Kestelspor BAL Ligi'ne geri dönerdi. *** Yarın ne olacak sorusunu soracak olursak da, ben takımın geleceğini karma yönetimlerle olumlu görmüyorum. Yazdıklarım kadar yazmadıklarım da var. İki başlılık ortadan kalkmadığı sürece, Levent başkana alan açılmazsa, rahat hareket edemezse bu Alanya Kestelspor amatöre döner. Kesin olan bir şey var ki, aynı ekibin devam etmesi imkansız hale gelmiş. Zor günde kaçan, iyi günde ortaya çıkanlarla yola devam edilmez. Sonra uyarmadı demeyin. Bunların yanında tabi ki Levent Uğur devam eder mi, bu da ayrı bir muammadır. Aldığım bilgilere göre de başkan oyunculara borçları ödeyerek bırakacakmış. Seçim de olsa burada kararı Adem Murat Yücel veriyor. Benim tavsiyem, Kestelspor'u çocuğu gibi görerek takımın geleceği için çalışan Levent Uğur ikna edilsin. Futbolu yönetmek ayrıdır, kurumu yönetmek ayrıdır. *** Bu akşamki programımız, aynı saatte Alanyaspor-Erzurumspor maçı olduğu için yayınlanmayacak. Haftaya sezon finalini yapacağımız Dim TV Spor'da bu konuyu ayrıntılı konuşacağız ama gözüken o ki, camiayı hareketli ve kritik günler bekliyor. NOT: Levent Uğur başkan sezon başından beri medyaya çıkmıyor, çok nadir açıklama yapıyor. Programa ve yazılarımıza ara vereceğiz ama Levent Uğur bu yazdıklarıma cevap vermek isterse yayınlayacağım.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.