Bilader endee şeer nahıl deeşdi, nahıl böyüdü be. Benim güccüglüümde Bosdancımuharı'nın üs yakasında Ağacbaceelin ordakı dereden geçerkene geceleri ödümüz, ganımız sıdardı. Ööle demen, engirde ev yoodu bitecig. Ağacbaceelin yanıbaşında da Abdışeel'in evi varıdı. Icıg ötesinde bi de Gög Hasaneel'in evi varıdı. Bi dene elatirig ilambası yoodu. Hindiki köprü de yoodu. Geçmesi bi gönülezabııdı. Biboy gurbaa öterdi. Hindi ööle mi? Engire cami yapıldı, biseel apartuman var. Devled dayireleri yapıldı. Orteer ışıl ışıl yanıyoru. Hindi bi misal da Sugözü deresinden vereem. Esgiden Sugözü Camisinin üssakasından, Gocaasanlı Beleni'ne dooru gederkene hööle ufacıg bi yol varıdı, ilan gibi gıvrım gıvrımıdı. Sugözü deresinin üsdünden geçerdi engi yol, hemene araba, motur uçardı engi dereye. Derenin içlerine dooru Alanyasipor'un amigolarının evleri varıdı. Biri ıramedli Memiş Ağa'nın, biri de Veysel Ogşar'ın evidi. Engi evlerin ööne mobiled bile girmezdi, arabaları, moturları 100 meturo öte gorlar, eve yörürlerdi. Hindi engi dere yol olmuş, ollar da bi şeer olmuş. Biseel cavır villa almış. Veysel'in, Memiş Ağa'nın evleri yolun kenarında galmış. De günler de. Şeer deeşdi, böyüdü geddi, taa da böyüyoru. Esgiden bana biri, hindiki vaziyeti anladıb da " Alanya gün geliceg, bööle böyüceg" dese "Ulan kafayı oynadmış engi" derdim. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.