GEÇTİĞİMİZ günlerde ALKÜ (Alaaddin Keykubat Üniversitesi) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yer alan GETAT (Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp) ve Ozon Terapi Merkezi'nde bulunan ozon cihazına Başhekim Lakadamyalı tarafından el konulduğu iddia edilmişti. ALKÜ Alanya Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi, Yoğun Bakım Yan Dal Uzmanı Prof. Dr. Tülin Akarsu Ayazoğlu ise ozon cihazının koronavirüs hastalarının tedavisinde çok önemli olduğuna vurgu yapmıştı. Bu iddianın ardından bu kez de kadın profesöre rüşvet komplosu kurulduğu iddia edildi. İŞTE ŞOK İDDİALARİddialara göre Ayazoğlu, yoğun bakım hastalarının tedavisinde kullanmak için dışarıdan ozon cihazı getirdi ve başarılı sonuçlar aldı. Hatta yoğun bakımda ölümler ciddi oranda azaldı. Bu başarılarıyla öne çıkmasının ardından Prof. Dr. Ayazoğlu'nun ismi hastanede 'Muhtemel ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi' olarak anılmaya başladı. Bu dedikodular yüzünden komplonun hedefi olduğu iddia edilen Prof. Dr. Ayazoğlu'nun görevden alınması için, başhekim yardımcısı Dr. M.E'nin bir hasta yakınını evinden aldırıp 'Prof. Dr. Ayazoğlu bizden para aldı' şeklinde dilekçe yazdırdığı ileri sürüldü. Prof. Dr. Ayazoğlu'nun, isminin ve konumunun karalama kampanyası ile yıpratılmak istendiğini, daha önce de hastanede görev yapan bazı hekimlerin kumpasla görevden uzaklaştırıldığı yönündeki iddialarına gerekçe olarak, bir hasta yakınının ilk verdiği dilekçeyi daha sonra değiştirmesini gösterdiği öğrenildi. İŞTE İLK DİLEKÇEHasta yakınının ilk dilekçesi şöyle: Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine;Selahattin Y. hastanenizde yoğun bakımda tedavisi sürerken ozon tedavisi uygulamasının uygun olacağı diğer damadım olan Çetin Y’ye iletilmiş. Bunun üzerine bu tedavi için gerekli olan malzemelerin temini için 5 bin TL Ferdi Bey’in odasında bulunan bayana firmacılara ozonun getirilmesini sağlamak için firmacıya verilmek üzere bırakılmıştır. Hasta ozon tedavisi tamamlanmadan vefat ettiği için çocuklarımın talebi üzerine kullanılmayan dozların parasını geri iade olup olmayacağını sormak için hastaneye müracaat ettim. Başhekim yardımcısı böyle bir uygulamanın olmadığını söyledi ve ‘Burası devlet hastanesi, burada para alınmaz’ dedi. Konunun araştırılmasını bilgilerinize arz ederim. Mustafa A. İŞTE İKİNCİ DİLEKÇEAynı hasta yakınının ikinci dilekçesi ise şöyle: Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine;09.04.2021 tarihinde hastanenizin başhekim yardımcısı odasında damadım Selahattin Y’ye hastanede ozon tedavisi yapılması ve buna istinaden bizden talep para talep edilmesine ilişkin ilk olarak vermiş olduğum ifadenin, konuya taraflara ait net bilgimin olmaması, olayı yaşayan kişi ve taraf olmadığım, sadece bana söylendiği ve aklımda kaldığı üzere ve de özellikle dilekçe yazmayı bilemediğim için sadece sözlü ifademe dayalı olarak tarafımdan değil de o an odada bulunan diğer bir kişi tarafından yazılmış ilk dilekçemin iptalini, olayı daha sonra ilk ağızdan ve birebir yaşamış kızım Gülcan Y. ve oğlum Abdullah A.’dan işittikten sonra dilekçemde bulunan bazı gerçek olmayan ifadelerin değiştirilerek ek sayfada belirttiğim ve düzelttiğim hususlarda tekrardan kayıt altına alınması gereğini bilgilerinize arz ederim. Mustafa A."ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki bu iddialar sonrasında ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Başhekim Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı ve komplo iddialarına konu olan dilekçelerin odasında yazdırıldığı söylenen başhekim yardımcısı Dr. M.E'nin yapacakları açıklamalar merakla bekleniyor. (ŞERİFE ÇOBAN) Mustafa A'nın ilk dilekçesi. Mustafa A'nın ikinci dilekçesi.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.