Alanya Belediye Meclisi bünyesinde kurulan bir komisyon var… Meydan, Cadde, Sokak, Park Tesis ve Benzerlerine Ad Verme Komisyonu… Komisyon şu isimlerden oluşuyor… Hüseyin Yaman, Bilal Azak, Halit Öztürk, Mustafa Sünbül, Mehmet Babaoğlu… Bu komisyon Alanya Belediye Meclisi’nin önemli komisyonlarından birisi aslında… Doğru işler yaparsa tabi… Yanlış anlaşılmasın sakın… “Doğru işler yaparsa” derken, “yanlış işler yapıyor” anlamında söylemedim… Bugüne kadar yapılan işlerde yanlışlık filan yok yani… Ancak çok daha doğru işlere imza atabilirler pekala… Hemen bir örnekle devam edelim… Başkent Üniversitesi Alanya Uygulama ve Araştırma Hastanesi yakınındaki petrol istasyonunun hemen arkasında uzunca bir cadde var… İsmi “Galatasaray Caddesi”… Caddenin başında da üzerinde Galatasaray Spor Kulübü’nün amblemi bulunan bir tabela var… Önce şunu söyleyeyim… “Galatasaray” ismine karşı filan değilim… Ancak… Misal, bir “ Fenerbahçe” Caddesi yok Alanya’da, ya da “Beşiktaş” Caddesi, ya da ne bileyim “Trabzonspor” Caddesi… Bu caddeye “Galatasaray” ismi ne zaman, kimler tarafından verilmiş, bilmiyorum, araştırmadım, önemli de değil zaten… Önemli olan şu… Alanyaspor’un trafik kazası sonucu 29 Nisan 2019 tarihinde hayatını kaybeden bir futbolcusu var, malumunuz… Çekya vatandaşı Josef Sural… Bu caddenin ismi değiştirilerek Josef Sural Caddesi olsa… Caddenin hemen başında bulunan taksi durağının olduğu alana Josef Sural’ın bir de heykeli dikilse… Fena mı olur? Bana göre hiç fena olmaz… Alanya, bu vefa örneğiyle tüm dünyanın gündemine “şak” diye oturur… Komisyon üyelerinin dikkatine önemle sunarım… Bundan iyisi Şam’da kayısı… Nokta…
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.