Aktaş: Bursa Türkiye’nin büyük YKS denemesini gerçekleştirecek

baboli

Global Mod
Global Mod
Aktaş: Bursa Türkiye’nin büyük YKS denemesini gerçekleştirecek
Gamze Türk – Haber7

Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş, Bursa’nın en kıymetli projelerinden biri olan Bursa Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarının (BUSMEK) birfazlaca faaliyetini Haber7.com’a anlattı. BUSMEK ile hayat uzunluğu öğrenmenin kıymetine dikkat çeken Aktaş, kurslara ağır bir müracaat ve iştirak sağlandığını vurguladı. Ayrıyeten Aktaş eğitime verdiği değeri de BUSMEK çerçevesinde sağladıkları Ana Kucağı Çocuk Eğitim Merkezi ve YKS kursları ile gösterdiklerini dile getirdi.

BUSMEK İLE HAYAT UZUNLUĞU ÖĞRENME

Bursa Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) Hayat Uzunluğu Öğrenme prensibiyle faaliyetlerine devam ediyor. Busmek’e 2020 – 2021 eğitim öğretim yılı dahilinde 10 ilçe, 26 kurs merkezi ve 250 branşta 35 bin kişi ön müracaatta bulundu, 8 bin kursiyer eğitimlerini tamamladı. 2006 yılından bu yana BUSMEK kurslarından 257 bin kursiyer eğitim gördü. Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı kararla da bu yıl Haziran ayının birinci haftası “Hayat Uzunluğu Öğrenme Haftası” olarak kutlandı. Bu doğrultuda 1-4 Haziran tarihleri içinde “Hayat Uzunluğu Öğrenme Festivali” düzenlendi. 14 farklı branşta 32 farklı grupla gerçekleşen atölye çalışmalarından 500 kursiyer istifade etmiş oldu.

ANA KUCAĞI SICAKLIĞINDA EĞİTİM

BUSMEK bünyesinde gerçekleştirilen Ana Kucağı Çocuk Eğitim Merkezi de Bursa’nın en değerli projelerinden biri olarak gösteriliyor. 2020-2021 eğitim döneminde sabah ve öğlen gruplarında bine yakın Bursalı çocuk eğitim gördü. Toplamda 13 merkezin bulunduğu Ana Kucağında öğrencilerin tüm kırtasiye malzemeleri Bursa Büyükşehir Belediyesinin bütçesinden karşılandı. Ayrıyeten sabah kahvaltısı ve ikindi öğünü de ücretsiz olarak sunuldu.

BURSALI ÜNİVERSİTE ADAYLARINA BÜYÜK DESTEK

BUSMEK YKS’ye hazırlanan öğrencilere de büyük takviye sağladı. 2020-2021 eğitim öğretim döneminde 450 öğrenciye 2 merkezde yüz yüze eğitim, 700 öğrenciye dijital platformda eğitim verildi. Toplamda 1150 öğrenci de eğitim almaya devam ediyor. Ayrıca Bursa’da yaşayan tüm üniversite adayları BUSMEK web sitesi ve Bursa Büyükşehir Gençlik Kulübü uygulamasına online kayıt olarak, eğitim uygulamasında bulunan 10 yayınevinden 800’den çok test kitabı ve 300 binden çok soruya ücretsiz ulaşabiliyor. 13 Haziran’da da Bursa’da gerçekleştirilecek olan ülkenin en kapsamlı ve gerçeğe en uygun ücretsiz deneme sınavına ise 10 bin öğrenci katılacak.

KAYNAK: HABER7